The Beatles – Live at the Hollywood Bowl

9200000062285391

Naar aanleiding van de documentaire ‘Eight Days a Week: The Touring Years‘ werd het enige live-album dat ooit verscheen van The Beatles opnieuw opgepoetst en heruitgegeven.

‘Live at the Hollywood Bowl’ vatte concerten uit 1964 en 1965 samen op een LP, wie de documentaire reeds zag weet dat The Beatles ooit stopten met touren omdat het voor hen onmogelijk was nog te horen wat ze speelden doordat alles overstemt werd door het gegil van hun fans. Dat is ook de reden dat de opnames tot 1977 nergens verschenen, tot het materiaal enigszins zo opgepoetst was dat er iets hoorbaar was. Toch wordt het sindsdien als het zwakste album uit The Beatles-catalogue beschouwd en werd het nooit heruitgegeven en zelfs nooit eerder op CD gereleased.

Gilles Martin slaagde er echter in, naar aanleiding van de film, het materiaal nog net iets beter op te poetsen dan zijn vader George Martin waardoor het live-album nu wel enigszins verstaanbaar klinkt. Al hoor je nog steeds het oorverdovende gegil waar The Beatles bij momenten niet tegen opgewassen zijn. Aangezien het over opnames gaat van verschillende concerten die ver uit elkaar liggen luister je niet echt naar één concert, al valt het amper op bij het luisteren van het album. Toch hoor je het laatste nummer aangekondigd worden en daarna The Beatles afscheid nemen als er uiteindelijk nog 4 nummers gespeeld worden.

Die vier nummers zijn nog nooit eerder verschenen opnames van de concerten en dan ook alleen op dit album terug te vinden. ‘Live at the Hollywood Bowl’ is geen volwaardig live-album, noch een live-album dat potten breekt. Maar het vat The Beatlemania perfect samen en is een waardige registratie van één van de belangrijkste rockbands allertijden. En het is waarschijnlijk de enige manier waarop mijn generatie The Beatles nog live kan horen…

Voor op de iPod: ‘Twist and Shout’, ‘Can’t Buy Me Love’, ‘A Hard Day’s Night’, ‘Help!’, ‘You Can’t Do That’, ‘I Want To Hold Your Hand’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s