Ransom Riggs – Omhulde Stad

97890448218021

‘Omhulde Stad’ is het tweede deel van de ‘Kinderen van mevrouw Peregrine’-trilogie. Momenteel loopt de verfilming van het eerste boek in de bioscoopzalen en dit boek gaat dan ook verder waar het eerste eindigde. Het tehuis is helemaal afgebrand en de bijzondere kinderen dobberen ergens langs de kustlijn van Groot-Brittanië op zee in 1940.

Nog steeds zijn de bijzondere kinderen op de vlucht van de schepsels en zijn ze op zoek naar andere, veilige, lussen om een onderkomen te vinden. Dat blijkt echter minder makkelijk aangezien een heleboel ymbrene’s ook gevangen genomen zijn door de schepsels. Gelukkig worden de bijzondere kinderen en Jacob nog steeds vergezeld door mevrouw Peregrine, weliswaar in een dierlijke gedaante, tijdens hun reis. Hierdoor zijn ze toch niet helemaal verloren en blijft de groep mooi samen, alleen op die manier vullen ze elkaar perfect aan om te overleven in de gevaarlijke tijden.

Net als het eerste boek uit de reeks is ‘Omhulde Stad’ gebaseerd op bizarre zwart-wit foto’s die de schrijver vanuit zijn voorliefde van dat soort foto’s wist te verzamelen, al dan niet via bevriende verzamelaars. In het boek ontdek je wederom enkele nieuwe bijzondere verschijningen die het verhaal telkens naar een nieuwe richting meenemen. Geen doordeweekse fantasy-verhaal, want ‘de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine’-reeks speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, waardoor er ook steeds een bepaalde duisternis over het verhaal heen hangt en ook die angst mee het verhaal bepaald.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s