Soepjes

14566560_223854761365007_3889520824184471552_n

Het wordt buiten steeds grijzer, mistiger en zelfs de regen blijft de laatste dagen niet meer achterwege. Daarmee lijkt het nu al alsof de winter toch iets strenger dan vorig jaar zal zijn (en dat vind ik best oké.)

Met dat weer is soep iets ontzettend heerlijk, wanneer je thuiskomt een warm kommetje soep tussen de handen om aan op te warmen en de maag al wat te vullen tot het diner op tafel staat. Maar soep is ook ontzettend gezellig om klaar te maken. Je hebt er bijna geen werk aan, je kan één grote kom maken en je hebt er voor de rest van de week geniet van. En, een extra plus, het hele huis ruikt voor de rest van de dag naar de heerlijk vers gemaakte soep.

Vorig jaar ontdekte ik verschillende soeprecepten van Ellemieke Vermolen, zowel op haar blog, boeken als in diverse magazine’s. Ellemieke gebruikt steeds kokosmelk in haar soep maar geeft de soep meer dan eens een extra twist door enige pikante kruiden toe te voegen. Unieke combinatie’s die vaak echt de moeite zijn en het geen doordeweekse soep maken.

Op allerhande van Albert Heijn vind je overigens ook ontzettend lekkere recepten, en vorige week nog kocht ik een heus soepboek bij Hema!

Kortom, ik ben helemaal klaar voor de herfst en winter met heerlijke soepmomenten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s