Keaton Henson – Kindly Now

keaton-henson-kindly-now-5702

Keaton Henson, niet echt bekend maar ondertussen al toe aan zijn vierde album. ‘Kindly Now’ is de titel van de nieuwste telg van deze man die zeer zelden een podium opklimt voor een concert. Podiumvrees, maar ook het alledaagse leven is niet echt aan hem besteed. Als je het beeld hebt van een man die zichzelf opgesloten houdt aan zijn piano en gitaar dan klopt het beeld waarschijnlijk wel. En misschien maakt net dat, dat hij briljante nummers kan neerpennen.

Het is meer dan eens dat hij met woorden zijn pijn en angsten weten te uiten, pijn en angsten die meer dan eens te herkenbaar zijn voor velen van ons. In ‘Alright’, de eerste single van het album dat deze zomer verscheen, zingt hij over die angsten, over hoe hij nog steeds graag achter het gordijn thuis schuilt, hoe hij zijn oude geliefde nog steeds mist maar laat blijken dat hij haar nog steeds volgt.

‘Comfortable Love’ komt in de buurt van mijn ander favoriet nummer van Keaton Henson, ‘Kronos’ van het tweede album ‘Birthdays’. Minder ingetogen, krachtig en sterk als een muur. In ‘Old Lovers In Dressing Rooms’ zingt hij over een oude gelieve die hem opzocht in de kleedkamer na een show, waar hij aan haar moet toegeven dat hij werkelijk zo van haar hield zoals hij bezingt in het lied. En dat hij nog steeds niet echt gelukkig is.

Na ‘Gabe’, een instrumentaal nummer, volgt ‘Holy Lover’ dat in het begint enkel met de stem van Keaton opent maar dan stilaan omringd wordt door een koor en een geweldige band. Het is misschien wel mijn favoriet nummer van het album.

De muziek van Keaton Henson zijn niet geschikt voor de radio, samen met zijn podiumangst zorgt dat ervoor dat Keaton Henson een diamant is in de muziekwereld die je per toeval moet ontdekken. Omdat je ergens online de muziek tegenkomt, omdat iemand jou er kennis laat mee maken of gewoon omdat je er per toeval op stuit. Keaton is een kunstenaar die muzikaal gegroeid is op dit album en het beste van al zijn vorig werk combineert op dit album. Het is een krachtig album dat staat. En dat uiterst geschikt is voor een integrale luistersessie.

Voor op de iPod: ‘Alright’, ‘The Pugilist’, ‘No Witnesses’, ‘Good Lust’, ‘Comfortable Love’, ‘Old Lovers in Dressing Rooms’, ‘Holy Lover’ en ‘How Could I Have Known’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s