Jef Geeraerts – De trap

9789460410772

Eerder dit jaar overleed Jef Geeraerts, een ontzettend bekende en geprezen misdaad-auteur in België en ook wel bekend om zijn boeken over Congo en de seksuele misdaden die het vertelde. Naast de Gangreen-reeks zijn vooral de reeks over Vincke en Verstuyft zeer bekend dankzij de films ‘De Zaak Alzheimer’ en ‘Dossier K’. Een derde film uit die boekenreeks wordt momenteel gedraaid!

Omdat het eerste boek uit die reeks verscheen in de jaren ’80 en omdat de leesstapel niet steeds het boek heeft waar je op dat moment graag aan wil beginnen lezen besloot ik vorige maand om het eerste boek uit de Vincke en Verstuyft-reeks te huren: ‘De trap’.

Aangezien het verhaal zich in de jaren ’80 afspeelt bevat het verhaal geen hedendaagse politietechnieken en is er nog geen mogelijkheid om op lange afstanden verhoren te doen. Dat zorgt ervoor dat het verhaal zich niet alleen in Antwerpen maar ook in Spanje afspeelt. Wanneer een vrouw op het trottoir voor haar appartementsgebouw gevonden wordt denkt iedereen dat ze zelf de sprong maakte vanaf het 8e verdieping. Vincy en Verstuyft nemen hier echter geen vrede mee en besluiten op onderzoek te gaan. Dit kost hen meer moeite dan ze aanvankelijk denken want er zijn amper sporen terug te vinden en ook de moordenaar laat zich helemaal niet makkelijk te grazen nemen.

Zoals steeds bevat ‘De trap’ ook het bekende Antwerpse dialect dat Jef Geeraerts steeds in zijn verhalen verwerkte. Een heerlijk Vlaams misdaad-verhaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s