Sint in de Piste 2016

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Naar jaarlijkse gewoonte staat het einde van november in het teken van Sinterklaas, de goedheilig man is ondertussen weer in ons Belgenlandje op bezoek en heeft weer zijn intrek genomen in zijn huis in thuisstad Sint-Niklaas. Tijdens zijn jaarlijkse visite aan zijn thuisstad plezier hij ook talloze kinderen tijdens twaalf spetterende circusshows, verspreid over 4 dagen in twee weekends op het grootste marktplein van België.

Dit jaar staat op dat grootste marktplein de grootste circustent van Europa waar per voorstelling zo’n 2000 mensen kunnen genieten van een adembenemende circusshow in het bijzijn van talloze zwarte pieten en Sinterklaas. Uiteraard beleven Sinterklaas en zwarte piet ook weer een spannend avontuur, want de “broer” van de Sint, Winterklaas komt zomaar eventjes alle cadeau’s en lekkers ophalen zodat Sinterklaas dit jaar zijn verjaardag zal moeten overslaan.

Dat spannend avontuur wordt afgewisseld met stuns en acts waar niet alleen de kindermondjes van openvallen, maar ook die van alle ouders (en grote broers en zussen). Varkens die kunstjes doen, net zoals lama’s en kamelen. Een clown kan uiteraard nooit ontbreken in een circus, en een jongleur die zelfs in het donker verder kan. Maar het is vooral de openingsact van de acrobaten in de lucht die van de ene kant van de tent naar de andere zwieren, en de laatste acts met de motors in een cage waar ze amper alle drie in kunnen die je echt vol ongeloof naar het “podium” doen staren. Een show voor jong en oud.

En de nostalgische kermis buiten de circustent is een perfecte afsluiter voor een Sinterklaas-namiddag!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s