Bazart – Echo

bazart_echo_co-kl

‘Is er plaats voor mij?’, het is de eerste zin uit ‘Chaos’, de Nederlandstalige zomersingle van de meest populaire band van het jaar. Bazart leek wel uit het volledige niets tevoorschijn gekomen te zijn, maar ze namen wel zowat elke radiozender in met hun single én op zowat elk Belgisch festival hadden ze ook een plaatsje weten te bemachtigen. Je moet het maar doen. ‘Eurosong for Kids’ moet zowat de enige talentenjacht zijn waar de winnaars (én verliezers) pas echt bekend worden jaren na de televisieshows (in tegenstelling tot volwassen talentenjachten waar winnaars niet verder komen dan 1 hit en een album).

In september verscheen het debuut-album ‘Echo’ dat de eerste single’s en gloednieuw werk bevat, en geproduced werd door de jongens van de band zelf. Tien nummers die volop geprobeerd werden op het publiek tijdens de concerten afgelopen zomer. Het levert een album op dat als een geheel klinkt maar voldoende variërend om niet echt saai te worden.

Dat de teksten niet steeds duidelijk een betekenis bevatten (of is iemand er al achter wat er in hemelsnaam achter ‘Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel’ zit?) hoeft geen belemmering te vormen om sterke tracks neer te pennen. Titeltrack ‘Echo’ is dan ook een sterke opener over een ridder op de dool. ‘Chaos’ is de alom bekende zomersingle die daarop vanzelfsprekend volgt. Door hun reeds bekende nummers te spreiden op het album houden ze ook de aandacht van de luisteraar tot op het einde.

De nieuwe single ‘Nacht’ klinkt zelfs vanaf de eerste luisterbuurt al vertrouwd in de oren, en dat is in deze zin positief. Meer afwisseling komt op het einde van het album, met ‘Voodoo’ dat in het donkere thema van Bazart blijft. Afsluiter ‘Zonder’ klinkt zelfs enorm internationaal en kan, net zoals ‘Chaos’ dat deze zomer doet, bij een niet aandachtige luisterbeurt zelfs doen vermoeden dat je naar een Amerikaanse of Britse indieband aan het luisteren bent. Tot je plots tot het besef komt dat de tekst echt wel Nederlandstalig is.

‘Echo’ is een debuut-album dat er best mag zijn van één van de populairste bands van het moment, dansbare indiepop/rock in een Vlaams jasje. Dat ze daarom direct de nieuwe Clouseau zijn moeten ze nog bewijzen, maar laat ons uitkijken naar nog enkele van deze albums op ons los laten!

Voor op de iPod: ‘Echo’, ‘Chaos’, ‘Lux’, ‘Nacht’, ‘Goud’, ‘Open’, ‘Voodoo’ en ‘Zonder’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s