Dave Eggers – Helden van de grens

9789048835942_hires

Dave Eggers is bekend van het boek ‘De Cirkel’ dat gaat over wat er mogelijks gebeurd wanneer Facebook, Google of een andere dotcom-gigant de wereld overneemt. Razend spannend en eigenlijk best actueel.

‘Helden van de grens’ is een heel ander soort verhaal en gaat over een moeder die samen met haar kinderen de ongerepte natuur van Alaska intrekt na haar scheiding. Haar leven lijkt een puinhoop met de scheiding, de rechtszaak die tegen haar loopt nadat bij een patiënte van haar mondkanker werd vastgesteld. Ze huurt een camper, doopt die de ‘chateau’ en vlucht van haar dagelijks bestaan.

Dat het idee simpeler lijkt dan het is blijkt algauw. Wilde dieren, bosbranden,… Ze komt het allemaal tegen en moet telkens weer (snel) een oplossing bedenken die haar en haar kinderen in veiligheid brengt. Maar ze komt daarnaast vooral haar zelf tegen en wat het leven nu echt voor haar is.

‘Helden van de grens’ is een roman die rustig voorbij kabbelt maar eigenlijk op geen enkel moment echt indruk weet te maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s