Fantastic Beasts and Where to Find them

fantastic_beasts_and_where_to_find_them_ver4_xxlg

2016 moet zowat het jaar zijn van de Potterheads, we mochten eerder dit jaar de magische wereld opnieuw binnen stappen en we mogen daar weer een heel tijdje blijven. Sinds eerder dit jaar loopt het toneelstuk ‘Harry Potter and the Cursed Child’, verscheen ook het script van dat toneelstuk in boekvorm, kwam de Harry Potter- exhibition naar België en sinds kort loopt ook de eerste film, ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’, uit een reeks van vijf nieuwe films in de zalen.

De films spelen zich zo’n 50 jaar voor Harry Potter af, in de jaren 1920, en in Amerika. Ze bevatten dus geen Harry Potter, Hermoine Granger of Ron Weasley. Wel staan ze bol van de referenties en uiteraard zijn de verhalen wel gelinkt (maar daarover spoil uit uiteraard niks.) en kennen we het hoofdpersonage, Newt Scamander, al als de schrijver van het schoolboek ‘Fantastic Beast and Where to Find Them’.

We ontmoeten Newt Scamander wanneer hij Amerika wil binnenkomen en hij langs de douane passeert. Duidelijk onder de indruk van het grote land tracht hij langs de douane te komen met zijn koffer gevuld vol magische schepsels.Wanneer hij het land binnen is ontsnapt echter één van zijn magische schepsels in de bank. Wanneer Newt het ontsnapte schepsel probeert te vangen geraakt per ongeluk zijn koffer verwisselt met die van Jacob Kowalski, een man die een lening probeert te krijgen voor het openen van een bank.

Dat maakt het alleen nog maar erger, want terug op het appartement van Jacob ontsnappen nog meer magische dieren en vernielen zijn volledig appartement. Newt is ondertussen door Tina Goldstein in hechtenis genomen als niet geregistreerde tovenaar. Wanneer ze Jacob aantreffen herstellen ze zijn appartement en wissen ze zijn geheugen, maar vanwege de beet van één van de magische dieren wordt hij meegenomen naar het appartement van Tina en Queenie Goldstein voor enkele dagen observatie.

Hoofd van Tina’s afdeling, Percival Graves, is ondertussen belast met het onderzoek naar de schade dat een donker wezen aanricht in de stad, maar ook dat blijkt niet volledig te zijn wat iedereen aanneemt.

‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ is een aangename familiefilm die je terug meeneemt naar de magische wereld die je al kende (en nu nog een stuk verder leert ontdekken). De magie van Harry Potter blijft behouden, al mist in de eerste film van de nieuwe reeks wel de spanning die we ondertussen gewoon zijn. Het gevaar lag echter ook niet vanaf het eerste boek/de eerste film op de loer bij Harry Potter, dus ook dit beloofd nog een donkerdere reeks te worden dan deze eerste film doet uitschijnen.

Daarnaast kent de film ook een soundtrack die tegelijkertijd net zo herkenbaar klinkt als de Harry Potter-soundtrack en toch best vernieuwend is. ‘Blind Pig’ van Emmi vormt daarnaast een top jazzy nummer!

Een aangename film voor de kerstvakantie. 😉

Net als bij de Harry Potter films trok ik met Bart en Giovanni, de peter en nonkel van de kleine zus, naar de bioscoop om te genieten van deze film. We sloten deze gezellige filmnamiddag af in de Axxes met een Hot Lipps-cocktail (dat was mijn cocktailontmaagding, op die kindercocktails uit het Oostenrijkse hotel op 11-jarige leeftijd na dan) en bleven er ook voor een heerlijke hamburger met wat frietjes!

P.S.: Queenie Goldstein is mijn nieuwe fictional crush.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s