China Light

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Na een eerste succesvolle editie in 2014-2015 is de Zoo van Antwerpen dit jaar terug met een nieuwe editie van ‘China Light’ is het lichtfestival deze Kerstvakantie terug met al dat moois! (Ben ik overigens de enige die de connectie maakt naar ‘Shine a Light’, dat het een woordspelletje als titel zou zijn?)

Tickets voor het lichtfestival koop je best op voorhand aan via de website van de zoo, zo ben je zeker dat je binnen kan de avond zelf. Tickets zijn verkrijgbaar in twee tijdsblokken, die het publiek (en dus de drukte) zouden moeten spreiden. In praktijk lijkt dat wat minder goed te werken, het eerste tijdsblok start om 18 uur en loopt tot 20 uur. Het tweede tijdsblok start om 19u30 en eindigt om 21u30. Door voor twee grote tijdsblokken te opteren is het rijtje schuiven om binnen te gaan en stapelt de drukte zich rond iedere lichtinstallatie op. Dat (groot)ouders hun (klein)kinderen steeds voor iedere lichtinstallatie willen fotograferen helpt niet om echt van de lichtinstallatie’s te kunnen genieten, het is (zeker in het begin) eerder uit kijken om niet over loslopende kinderen (nochtans alleen maar liefde voor koddige kindertjes) of de honderden buggy’s te struikelen.

Door kleinere tijdsblokken te hanteren zou de zoo kunnen zorgen dat de drukte zich meer spreidt en dat het volk voldoende doorgestroomd is voor nieuwe mensen toe te laten in het park. Op die manier heeft iedereen meer tijd en rust om te kunnen genieten van de lichtinstallatie’s die best bewonderd mogen worden.

In tegenstelling tot het Lichtfestival van Gent gaat het allemaal om Chinese lichtinstallatie’s, maar dat maakt ze zeker niet minder mooi. Dat je in de zoo ook kan genieten van de installatie’s die allemaal bloemen en dieren voorstellen maakt het plaatje helemaal compleet. Op een goed uurtje krijg je de Chinese horoscopen te zien, een prachtig bloemwerk, een heleboel aapjes, een kolonie pinguïns, een familie kangoeroes en een heuse Chinese draak.

Vaak moet je wat geduld hebben voordat je de installatie in zijn geheel kan bewonderen en beseffen de mensen dat een flits het geheel op foto niet verbeterd, toch is het meer de moeite waard om ‘China Light’ te bezoeken (maar misschien buiten de Kerstvakantie om, zo ontwijk je de drukte ;-))

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s