Harry Potter Trivial Pursuit

Enige tijd geleden kocht ik bij Brainfreeze de Engelsetalige ‘Harry Potter Trivial Pursuit’. Trivial Pursuit is uiteraard een wereldbekend spel, en deze variant is een reiseditie met enkel en alleen maar vragen over de Harry Potter-reeks. Ideaal dus voor iedere Potterhead die na alle avonturen zijn of haar kennis wil testen tijdens een avondje quizen.

Net zoals het origineel zijn de vragen ook hier opgedeeld in 6 thema’s:

  • The Dark Arts
  • Hogwarts
  • Magical Spells and Potions
  • Magical Objects
  • Magical People
  • Animals and Magical Creatures

In tegenstelling tot het bordspel hoeft er niet van iedere categorie/thema één vraag goed beantwoord te worden, bedoeling is om zo snel mogelijk om ter meest kaartjes te veroveren (en die verover je door een vraag goed te beantwoorden). Zolang je goed antwoord blijf je aan de beurt en je kan op voorhand afspreken tot hoeveel kaarten je speelt. Ideaal dus voor onderweg, want het spel hoeft geen uren te duren, maar net zo gezellig thuis!

Ook de angst om geen voldoende Potterhead te zijn is zeker ongegrond, uiteraard bevat het spel meerdere moeilijkere vragen, maar er zijn ook zeker voldoende vragen waar je het antwoord zo op weet zodat de moeilijkheidsgraad ook leuk blijft voor de minder grote die-hards. Heb je enkel de films gezien? Dat is dit spel echter niks voor jou, want de vragen zoomen meer dan eens in op stukken die je enkel kan weten als je de boeken las.

‘Harry Potter Trivial Pursuit’ staat sowieso garant voor magisch spelplezier!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s