OLVP Quiz 2017

img_5310

Het was ondertussen alweer veel te lang geleden, maar vanavond speelden we als ‘The Weeping Angels’ (een reïncarnatie van ‘De Broebeltjes’) op de OLVP Quiz 2017.

De quiz wordt georganiseerd door de leerlingen van de opleiding Onthaal en Recreatie samen met hun leerkrachten, en vormen voor hen dus een soort stage. Desalniettemin staat de quiz jaarlijks garant voor een avond vol spelplezier met een middelmatig niveau zodat het zowel voor de occasionele als vaste quizploeg aangenaam spelen is.

De eerste ronde begon goed en met een goede 8/10 dachten we goed vertrokken te zijn. De tweede ronde was echter meteen van een heel ander kaliber en met een 2/10 haalden we ons gemiddelde meteen enorm naar beneden. Gelukkig waren de overige rondes in het eerste deel ergens op een niveau tussen de eerste en tweede ronde zodat we het tweede deel ingingen met een 13e plaats.

Tijdens de pauze geraakte ik niet naar het verdiep met de prijzentafels en belande ik van het ene gesprek in het andere met oud-leerkrachten van mij, altijd enorm fijn en boeiend om die mensen terug te zien en horen. Sommigen zijn heel blij om te horen dat ik als BSO-student mijn hogere opleiding afgerond heb en momenteel vast aan de slag ben. Als een stageleerkracht dan ook nog eens ‘Ma jongske toch, waarom zijde gij naar Gent geweest! In Antwerpen is het allemaal zoveel makkelijker!’ zegt dan glunder ik vanbinnen toch een beetje vol trotst dat ik steeds ben blijven volhouden op HoGent en daar enorm goed omringd werd met fantastische lectoren.

Het tweede deel van de quiz kende ongeveer hetzelfde verloop als het eerste deel, met een zeer makkelijke, 3 gemiddelde en een zeer moeilijke ronde. De aandacht bij de organiserende studenten leek wel wat afgezwakt waardoor tussenronde’s eigenlijk iets te laat bij ons aan tafel belanden, maar dat mocht de pret zeker niet drukken.

We slaagden er uiteindelijk in om op de 11e plaats van de 23 ploegen te eindigen. De prijs? Een set mokken van Snoopy: the movie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s