Rapunzel: de musical

Deze ochtend trokken we met de hele familie naar de stadsschouwburg voor de familiemusical ‘Rapunzel’, een herberwerking van het alombekende sprookje.

In een adembenemend decor dat doet denken aan de Samson & Gert-kerstshows uit de jaren ’90 (een kapperszaak waar effectief binnen kan worden gegaan, een roterende toren die ook de binnenkant laat zien, muren die openschuiven om nog een extra decor naar voren te brengen…) brengt een cast van 6 hoofdacteurs en zo’n 7 lakeien het verhaal van Rapunzel. De prinses met haar lange vlecht haar werd bij haar geboorte vervloekt zodat haar haar in steen zou veranderen, tenzij het geknipt wordt met een gouden schaar.

Gelukkig bestaat er een kapper met een gouden schaar, jammer genoeg werd die gouden schaar door kappershulp Tobias naar de stad gebracht om geslepen te worden. Tovenares Fien wil echter heersen over de wereld en kent een spreuk voor een shampoo die haar daarbij zal helpen. Alleen heeft daar echter één gouden haar voor nodig. Rapunzel heeft zo’n gouden haarlokken en wordt ze dus opgesloten door Fien en haar hulpje. Gelukkig is er Tobias die zal bewijzen dat hij niet meer zo klein is en haar zal redden!

‘Rapunzel’ is een echte familiemusical voor groot en klein, met mopjes met dubbele bodems die het grappig maken voor jong en oud en muziek die heel poppy aanvoelt. Daarnaast is er voor de kleinsten ook per optreden een verkleedwedstrijd en een meet en great met de cast tijdens het prinsen-en prinsessenbal na de voorstelling!

De musical is nu weer hernomen en loopt ook in de paasvakantie verder in Antwerpen en Gent!

Advertenties

Een gedachte over “Rapunzel: de musical

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s