The Art of Banksy

Na de musical ‘Rapunzel‘ afgelopen zondag schoot er nog een beetje tijd over waar ik gebruik van maakte om de tentoonstelling ‘The Art of Banksy’ te bezoeken die loopt in de ruimte waar voorheen Saturn gehuisvest was in de Antwerpse Stadsfeestzaal.

Banksy is een begrip in de streetart die ik vast niet meer hoef uit te leggen. Niemand weet echt wie hij is maar iedereen kent hem onder zijn tag ‘Banksy’. Zijn kunstwerken, vaak te zien op straat, zijn politiek en humoristisch en geven een kritische blik op de huidige samenleving. Hij begon op straat met graffiti-art, die al snel werd opgepikt door de wereldwijde media. Maar hij slaagde er ook meermaals in kunst binnen te smokkelen in grote, internationale, kunstmusea voordat ze uiteindelijk werden opgemerkt. In sommige musea werd zijn werk later toegevoegd aan de permanente collectie.

De expositie wordt gecurateerd door Steve Lazarides, fotograaf met een expositieruimte in het Londense SoHo die fungeert als tussenpersoon voor Banksy.

De expositie bevat voornamelijk foto’s en reposities van de werken die ooit op straat te vinden waren van Banksy. Daarnaast liggen er ook unieke stukken, zoals eerste schetsen en memorabilia (zoals de Britse Ponden met princess Diana op die hij ooit uitdeelde…)

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s