Marc de Bel – Epinona

Iedereen die opgroeide in de jaren ’90 kent Marc de Bel, jaren zorgde hij voor rijen aan zijn signeertafel aan de boekenbeurs ware het een Piet Huysentruyt of Jeroen Meus. Sinds enkele jaren schrijft Marc de Bel ook jeugdboeken die gebaseerd zijn op historische feiten, op die manier kan je perfect het nuttige aan het aangename koppelen.

‘Epinona’ vertelt het verhaal over Nona. Samen met haar broer, zussen en moeder woont ze in het land van de Eburonen bij het grote Eikenbos. Wanneer er een stammenoorlog ontstaat tussen de Eburonen en de Atuatuken wordt ze samen met haar moeder meegenomen naar de Rotsburcht als slavinnen. Daar leren ze Mayra kennen en belanden ze uiteindelijk bij Fergos, de vader van Boyan waar Epinona verliefd op wordt. Wanneer de Romeinen oprukken en het Gallische gebied alsmaar meer en meer veroveren weten ze te ontsnappen uit de Rotsburcht en kunnen ze terugkeren naar hun dorp waar ondertussen veel veranderd is. Maar ook daar zijn ze uiteraard niet veilig voor de Romeinen. Samen met hun koning Ambiorix proberen ze Julius Ceasar te verslaan en vooral: te overleven. Maar lukt hun dit ook?

‘Epinona’ is een historisch verhaal in de gekende Marc de Bel-stijl. Het verhaal is spannend, verwijst naar historische waarheden en is net daarom niet alleen een verhaal voor jong, maar zeker ook voor volwassenen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s