De Premier

‘De Premier’ moet zowat de (Vlaamse) film van 2016 geweest zijn, het brak dan wel niet het record van aantal bezoekers dat ‘Loft’ in 2008 deed, toch zette Erik van Looy weer een kaskraker van formaat neer.

Wanneer de Belgische premier gekidnapt wordt vlak voor zijn ontmoeting met de Amerikaanse president die op werkbezoek is in België wordt hij bedreigd dat zijn gezin vermoord zal worden als hij niet doet wat hem opgedragen wordt. Kort daarvoor werd zijn vaste chauffeur in koele bloede reeds vermoord dus hij beseft dat het meer dan menens is. Tijdens de dag zal hij begeleid worden door zijn assistente die ook bedreigd werd en door een nieuwe chauffeur die in functie werkt voor de criminele bende. Iedere stap die de premier en zijn assistente zetten wordt van dichtbij gevolgd en ze worden beiden gestuurd om de Amerikaanse presidente op het juiste moment te vermoorden.

Met ‘De Premier’ schreef Erik van Looy, samen met Carl Joos, een zenuwslopend scenario voor één van de beste Vlaamse films van de afgelopen jaren. Van begin tot einde zit de spanningsboog op het juiste niveau en met de vele plottwisten blijft de film van begin tot einde spannend. Ook al lijkt het Amerikaanse Hollywood avontuur van Erik voor velen mislukt, met ‘De Premier’ bewijst hij dat hij er alsnog enkele zaken oppikte die hem tot één van de beste regisseurs van de huidige generatie maakt. Op het einde na voelt de film meer dan geloofwaardig aan en kent het een sterk verhaal. Met andere woorden, meer dan een must-see!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s