Victor Dixon – Phobos

Na het lezen van de korte inhoud van dit boek was ik meteen verkocht. Een verhaal over jongeren die naar Mars worden gestuurd om daar een leven op te bouwen. Dit kon alleen maar goed zijn!

Zes jongens en zes meisjes worden na een zware selectieronde en training naar Mars gestuurd en nemen om die manier deel aan een reality-reeks die internationaal wordt uitgezonden op televisie, 24 op 24 uur op het Genesis-kanaal. Genesis is het bedrijf dat NASA opkocht nadat de Amerikaanse president het land wou verlossen van staatsschulden door zoveel mogelijk te privatiseren. En dus worden alle publieke diensten omgebouwd tot winstgevende bedrijven. De jongens en meisjes kunnen vanzelfsprekend niet naar huis gestemd worden, maar bedoeling is dat ze elkaar leren kennen tijdens de reis, door dates van maximaal 6 minuten, en dat eens om de zoveel weken.

De reis is lang genoeg en dus voldoende tijd om elkaar te leren kennen. De mensen op aarde kunnen geld storten en op die manier zorgen voor een uitzet voor hun favoriete jongere en/of koppel. Op Mars zijn reeds enkele voorzieningen geplaatst, maar ook daar kennen zij met een grotere uitzet meer luxe dan zij met een kleinere uitzet. De jongens en meisjes moeten zich dus ook zo populair mogelijk zien te maken bij het publiek. Hoofdpersonage is Léonor, één van de uitverkorenen, die vlak voor het vertrek een GSM in haar handen gestopt krijgt, een medium dat eigenlijk verboden is tijdens de reis. Tijdens één van de nachten verstopt onder haar dekens ontdekt ze een geheim dat Genesis vooral verborgen wil houden voor de buitenwereld.

‘Phobos’ is een spannend verhaal dat misschien minder focust op het ruimtereizen en Mars, maar voornamelijk een echte young-adult is dat draait rond liefde, vriendschap en gebreken maar waar ik nu al uitkijk naar het vervolg!

Advertenties

Een gedachte over “Victor Dixon – Phobos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s