Michiel Hendryckx – Het Verlangen naar Frankrijk

Het Verlangen naar Frankrijk

‘Het Verlangen naar Frankrijk’ is de nieuwe expositie en fotoboek van fotograaf Michiel Hendryckx (die je misschien nog wel kent van ‘De Bende van Wim‘ en ‘Het Bourgondisch Complot’ op Canvas enkele jaren terug, en daarnaast als fotograaf voor De Standaard). Vorige maand kreeg je een gratis ticket voor de foto-expositie bij De Standaard in de Sint-Baafsabdij in Gent, ideaal voor een dagje weg in de vakantie dus!

De foto-expositie vindt plaats in de Sint-Baafsabdij, ondanks mijn vele studiejaren in Gent een plaats die ik niet kende of eerder bezocht had. Bij aankomst moest ik vaststellen dat dat doodzonde is want het is een betoverende en adembenemende plaats op nog geen vijf minuten wandelen van Gent-Dampoort. De ruïne is met een beetje zon een fantastische locatie en heeft, ondanks er amper nog iets overeind staat, heel wat charme. De expositie zelf die vindt plaats in de eetzaal. Er kon geen geschiktere locatie zijn!

De expositie start met een mini-documentaire op de binnentuin van het Sint-Baafsabdij die voor iedereen vrij toegankelijk is. (De documentaire kan je ook hier bekijken) en doet enorm terugdenken aan ‘De Bende van Wim’. Michiel vertelt in deze documentaire wat hem aantrekt in Frankrijk, hoe bepaalde foto’s tot stand kwamen en hoe hij te werk gaat. Een goede opener.

Daarna wandel je door naar de eetzaal waar de foto’s op grote formaten hangen, telkens met het verhaal naast of achter de foto erbij. Een fietser op een koersfiets met een boeket bloemen, de boom die op meerdere foto’s de hoofdrol speelt in ochtenddauw, bij avondlicht,… Mont Saint-Michel,…

Sommige foto’s zijn adembenemend, bovenstaande foto is bijvoorbeeld één van mijn favorieten waar de boom wederom de hoofdrol opeist. Andere favoriet is onderstaande foto waar een regenzone Michiel achtervolgt tijdens één van zijn vele motorritten en hij de regenbui letterlijk in de verte kon zien hangen.

Naast de expositie heeft Michiel Hendryckx van deze reeks foto’s, genomen over 6 jaar, ook een boek uit bij uitgeverij Kannibaal.

Meer dan de moeite voor een bezoek, tot 11 juni!

Regenbui

Advertenties

Een gedachte over “Michiel Hendryckx – Het Verlangen naar Frankrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s