Frites Atelier Amsterdam

Begin februari ging de eerste Belgische vestiging van Frites Atelier Amsterdam open in Antwerpen, waar haute-dogs de luxe hot-dogs zijn, zijn deze frites de luxe frieten. Een frituur, maar iets chiquer dus. Het is Sergio Herman die voor de combinaties zorgde en die ook het uithangbord is van de kleine keten, die eerder al drie Nederlandse vestigingen opende in Arnhem, Utrecht en Den Haag.

Vergeet een bakje friet met stoofvleessaus en een curryworst, in deze frituur gaat het er iets anders aan toe! Je kan kiezen voor een gewoon bakje friet met een saus naar keuze naar recept van Sergio Herman (die je zelf mag kiezen uit classic, béarnaise, Asian curry, truffel of andalouse) of je gaat voor één van de specials. Zo is er de Flemish Beef Stew, een degelijke Vlaamse stoofvlees met bruin tafelbier en gestoofd rundvlees, de Indo Peanut met pinda crunch of kan je een Boudin Blanc jouw frites laten aanvullen. Naast dit standaard menu is er ook telkens een seasonal special, op dit moment de Sea Nori.

Zelf ging ik voor de Flemish Beef Stew en een homemade ice-tea. Het atelier bevindt zich in een klein pand waardoor het al snel ontzettend druk wordt, zeker rond middagtijd. Deze drukte zorgt echter niet dat het allemaal traag verloopt. Bij het binnenkomen kan je een luxueus menu nemen waar alles in staat uitgelegd, binnen enkele minuten wordt je aangesproken door één van de werknemers die de bestelling opneemt en je alvast van drinken voorziet. Daarna is het aanschuiven voor de frietjes, maar ook die krijg je binnen de vijf minuten in je handen gestopt, ondanks de drukte.

Het enige minpunt aan het geheel zijn misschien de zitplaatsen, die best beperkt zijn. Het is dus een beetje geluk hebben om een tafeltje te zien vrijkomen wanneer je net bediend werd. De homemade ice-tea is lekker, maar de frietjes en de stoofvlees zijn om duimen en vingers bij af te lekken, letterlijk! De hoeveelheid doet iedereen vermoeden dat je veel geld kwijt bent en met honger buiten gaat, maar het tegendeel is waar. Doordat er gewerkt wordt met verse producten vult alles goed en blijven de smaken op hun best. Wanneer het stil is aan tafel weet je dat het smaakpalet in orde is.

De frietbakjes zijn een pareltje, net zoals de servetjes die voorzien werden van een tekening door Kamagurka. Het ‘Frites Atelier Amsterdam’ is meer dan de moeite en zeker een bezoekje waard! (Al zijn het natuurlijk geen frietjes van de frituur, we moeten daar als Belg eerlijk in blijven ;-))

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s