MIKA love Paris

In 2016 vierde MIKA zijn tien jaar als artiest en na de aanslagen in november 2015 in Parijs wou hij ook een hommage brengen aan de stad. Hij besloot er een speciale avond van te maken, een avond die in het teken stond van de liefde. Liefde voor elkaar, voor Parijs, voor Frankrijk, voor de wereld. Geen verjaardagsshow die uitsluiten om hem zou draaien dus. Het concert in de Accor Hotels Arena werd gefilmd voor France 2 en RAI, en verscheen uiteindelijk eind vorig jaar ook op DVD. Een cadeau voor de fans, want het was alweer van 2007 geleden dat een volwaardig concert van MIKA op DVD verscheen.

‘MIKA Love Paris’ is dus een hommage aan Frankrijk en Parijs, om die reden start het concert ook met Jacques Brel’s ‘Le Cheval’, waardoor het even wachten is in het begin op een energieke opening. Die komt er wel met ‘Big Girl (You Are Beautiful)’, meteen wordt ook duidelijk dat niet alleen de set van de ‘Heaven Tour‘ gebruikt wordt, maar dat Mika ook weer samen met Job Smeets ‘Studio Job’ indook voor een aantal nieuwe decor-elementen en tevens te zorgen voor een groep dansers die het podium mee vullen.

Een troon en een groot hart zijn duidelijk extra aanwezigen bij de caravan met uitklapbaar podium waar verschillende elementen uit het dak verschijnen. Deze show heeft duidelijk een heuse productie achter zit waardoor Mika rekening dient te houden waar hij op bepaalde momenten aanwezigen dient te zijn om voor de juiste effecten te zorgen.

Groot minpunt van deze concertregistratie is naar mijn mening het feit dat er heel wat geknipt en geplakt werd in de volgorde van nummers en de bindteksten waardoor bij momenten de vaart uit de show verdwijnt en de energie niet altijd even goed overeind blijft. Ook het beeld lijkt bij momenten wat gedowngraded te zijn waardoor dit zeker niet de DVD hoeft te zijn die MIKA live representeert.

Het is echter wel een leuk gegeven voor de fans die geen DVD zagen verschijnen met nummers na zijn debuutplaat. De gekke dansmoves tijdens ‘Boum Boum Boum’ en ‘Elle Me Dit’ zijn voor altijd vereeuwigd, de kippenvelmomenten tijdens het lichtspektakel door de fans tijdens ‘Underwater’, ‘Lollipop’ die begint met het ritme van de trein,… Ze zijn allemaal aanwezig en uiteraard fijn om te terug te zien.

Maar ook de hommage die MIKA aan Parijs brengt, de grootse Arc de Triomph die op het podium land, de krachtige woorden tussen de nummers maken dat het weet te raken als het even kan.

Een fijne DVD als fan, maar naar mijn mening had minder knip- en plakwerk voor een betere concertregistratie gezorgd die bij momenten (net niet) begint te vervelen…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s