Chris de Vleeschauwer – Tuchtdossier

‘Tuchtdossier’ is het eerste boek van een nieuwe trilogie dat verhaalt over de moord op rijkswachter Peter de Vleeschauwer in 1996. Twintig jaar later is die moord nog steeds niet opgehelderd en hangt er nog steeds een mist van mysterie rond de hele zaak. Twee jaar geleden schreef Chris de Vleeschauwer, broer van de vermoorde rijkswachter, daarom zijn verhaal neer waar hij fictie met non-fictie vermengd. Alleen op die manier kan hij zijn kritiek uitten op het nog steeds lopende onderzoek zonder aangeklaagd te worden, want dat het gerecht twintig jaar geleden grote fouten maakte en/of dingen verzwegen wil houden staat buiten kijf.

In ‘Tuchtdossier’ volgen we een jonge rijkswachter die net begint aan zijn functie bij de afdeling van de BOB in Sint-Niklaas wanneer de planton op een koude avond in december verdwijnt. Meteen start het onderzoek naar de vermiste Peter de Vleeschauwer. Getuigen hebben een BMW met gierende banden de kazerne zien verlaten maar de onderluitenant en kapitein van de kazerne verdenken de planton ervan alles in scène gezet te hebben. Het hele team dat op de zaak gezet wordt moet het leven van de vermiste planton uitspitten, familie en vrienden verhoren en het doen en laten van de dagen en weken voor de verdwijning van Peter onderzoeken.

De onderluitenant en kapitein houden enkel en alleen rekening met dat spoor wegens een strafrechtelijk en tuchtdossier dat tegen de planton geopend zou zijn. Ondanks dat niemand het dossier kan of mag inkijken gaat het hele team mee in die piste, maar wanneer de planton enkele weken later vermoord teruggevonden wordt in de Schelde kan niemand die piste nog au serieux nemen.

‘Tuchtdossier’ is het eerste spannende boek in een nieuwe trilogie dat één van de grootste moordmysteries van de afgelopen 20 jaar verhaalt. De zaak ligt nog steeds gevoelig bij justitie, en het falen wordt ook duidelijk omschreven in dit boek. Feiten zijn duidelijk herkenbaar in het boek, maar net door de mix met fictie zorgt het ervoor dat het ook een aangenaam boek is om te lezen. Een aanrader voor iedereen die houdt van een beetje spanning maar ook graag kennis op doet over deze moordzaak!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s