Gent West

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

‘Gent West’ maakt sinds 1 april deel uit van de bibliotheek die je kan opvragen wanneer je een Play of Play More abonnement hebt bij Telenet. Deze nieuwe televisiereeks zal in het voorjaar van 2018 te zien zijn bij VIER maar is dus nu al in avant-premiere te zien voor Telenet-abonnees!

De vergelijking met ‘Orange is the New Black’ is uiteraard snel gemaakt als je zegt dat deze reeks zich afspeelt in een vrouwengevangenis in Gent, maar die vergelijking gaat echter helemaal niet op. De nieuwe reeks is gebaseerd op het Australische ‘Wentworth’ en die was op zich dan weer geïnspireerd op het Australische ‘Prisoner’.

Wanneer Véronique na jarenlang mishandeld en verkracht te worden door haar man een moordpoging onderneemt op haar man wordt ze betrapt door haar dochter en gezien door een buurman. Door diens getuigenis beland ze uiteindelijk in afwachting van het onderzoek en het proces in de vrouwengevangenis van Gent West. Daar heerst ondertussen grote onrust want tijdens een incident werd de directrice vermoord, tevens ook de vrouw van één van de cipiers. Sarah Van Marcke neemt sindsdien het roer over met een volledig nieuw gevangenismodel. Katleen Jacobs, die vastzit voor moord, heerst al jaren over de gevangenen, maar wordt gezien haar leeftijd uitgedaagd door Samantha Beckers. Ongewild komt Véronique tussen beiden in te staan en wordt ze gedwongen om een kant te kiezen, met gevaar voor haar eigen leven.

Maar ook de cipiers zijn niet allemaal even betrouwbaar en hebben vaak een dubbele agenda. Véronique leert al snel dat ze ogen moeten hebben langs alle kanten en dat ze niet zomaar iedereen kan en mag vertrouwen. Ook ontdekt ze snel dat de touwtjes van Katleen Jacobs zich niet alleen tot in de gevangenis reiken maar ook tot ver daarbuiten.

‘Gent West’ is een razend spannende reeks met een heuse topcast die zelden gezien is in Vlaanderen. Een heuse bingewatch-tip voor het volgende verlengd weekend! 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s