Chris De Vleeschauwer – Dubbele Moord

‘Dubbele Moord’ gaat verder waar ‘Tuchtdossier’ eindige, zonder onderbreking. Het is het tweede boek in de trilogie, gebaseerd op de verdwijning en moord op Peter De Vleeschauwer, rijkswachter in Sint-Niklaas. Daar het parket niet echt ‘amused’ is met deze boekenreeks zorgde ervoor dat er nog meer geredigeerd moest worden voor het verschijnen van het boek, om zoveel mogelijk binnen de regels te kleuren en binnen het fictie-genre te blijven. In tegenstelling tot ‘Tuchtdossier’ zijn de hoofdstukken nu gewoon genummerd en vormen ze geen datum of verwijzing naar een dag in het onderzoek meer.

In het eerste boek lazen we al hoe de zoektocht verloopt, hoe men van bovenaf vooral focuste op West-Vlaanderen en zijn plaatselijke maffiawereld, dat vooral rekening gehouden werd met het feit dat Peter gevlucht was of er met zijn minnares vandoor was. Wanneer op het einde van het boek echter zijn lijk opgevist wordt uit de Schelde vervallen al die theorieën.

In ‘Dubbele Moord’ ligt dus vooral de nadruk op het onderzoek, en het privé-onderzoek dat het hoofdpersonage doet omdat nog steeds, na de gemaakte fouten, men van bovenaf het onderzoek blijft sturen in één bepaalde richting en iedere tegenwerking wordt afgestraft met een mutatie of blaam.

In tegenstelling tot het eerste deel uit de trilogie ligt de spanningsboog hier dus minder hoog, uiteindelijk staat nu vast wat er met Peter De Vleeschauwer gebeurd is. Des te meer voelt in dit boek het gerecht en de betrokken officieren als vijand aan. ‘Dubbele Moord’ is dan ook vooral een goed vervolg op een fantastisch eerste deel uit een trilogie, het is nu afwachten op de ontknoping!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s