Dagje Middelburg

Deze diashow vereist JavaScript.

Sint-Niklaas viert dit jaar zijn 800-jarig bestaan en dus gingen ze voor de jaarlijkse stadsuitwisseling op zoek naar een stad die 800 jaar geleden ook hun stadsrechten kreeg. En die vonden ze bij Middelburg, in Walcheren. Daar vond vandaag een stadsfestival plaats met verschillende koren op verschillende locaties verdeeld over de binnenstad. Deze ochtend vertrokken we dus met de bus vanuit het zwembad via de Westerscheldetunnel naar Middelburg.

Daar aangekomen werden we eerst ontvangen in de burgerzaal van het stadhuis door de burgemeester (de man moest meer dan 300 handjes schudden) voor een tas koffie en een plaatselijk gebak. Na een korte verwelkoming door de burgemeester, de verantwoordelijke voor de organisatie van de feestelijkheden voor 800 jaar Middelburg en door onze schepen van toerisme kregen we een gegidste rondleiding van net iets meer dan uur doorheen de stad. Jammer genoeg viel onze groep iets te groot uit en startte de gids meermaals zijn uitleg nog voordat iedereen zich rond hem had verzameld waardoor de aandacht halverwege bij iedereen zodanig verslapt was dat het op het einde een beetje doelloos ging aanvoelen.

Na de rondleiding kozen we ervoor eerst de maagjes te vullen op één van de terrasjes op de markt van Middelburg. Een broodje kroket was obligatoir tijdens een bezoek aan Nederland. Na de innerlijke versterking beklom ik samen met mijn broer de Lange Jan, de abdijtoren die gesitueerd is tussen de Koorkerk en de Nieuwe Kerk. Dankzij een voucher konden we deze toren tot  ongeveer halverwege beklimmen, hoger kom je niet. Na zo’n 207 treden heb je ondanks dat toch een mooi uitzicht over Middelburg. Op het uitkijkverdiep kwamen we weer even op adem, want met de warmte stonden we aardig in het zweet.

Na de beklimming trokken we nog langs het info-kantoor voor enkele kaartjes en souvenirs, langs een verdeler van Tony’s Chocolonely voor enkele repen die ze in België niet verkopen, genoten we nog van verse maatjes en uiteraard konden we de dag niet afronden voordat ik een super-stroopwafel genoot en een Delfts Blauwe bewaarpot kocht gevuld met stroopwafels.

Daarna werden we weer in de burgerzaal verwacht van het stadshuis voor een afsluitende ceremonie en een plaatselijk biertje ter ere van het 800-jarig bestaan van Middelburg.

Het was een korte dag, maar voldoende om te genieten van de schoonheid van Middelburg en een terugkeer alvast op onze to-do-list te zetten. Dankzij onze buschauffeur reden we terug huiswaarts op de tonen van ‘Heb je even voor mij’, ‘Vrolijke vrienden’ en en ‘Cherie’.

Een gedachte over “Dagje Middelburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s