Werchter Boutique presents Robbie Williams: The Heavy Entertainment Show Tour

Deze diashow vereist JavaScript.

Toen eind vorig jaar aangekondigd werd dat Robbie Williams weer op tour zou gaan ter promotie van zijn recentste album ‘The Heavy Entertainment Show’ was het bang afwachten of België ook op die lijst zou staan. Een beetje later bleek dat het op de wei van Werchter zou zijn onder de naam ‘Werchter Boutique’. Voorheen een volwaardig concert dat gewoon plaatsvond op de wei van Werchter.

Dit jaar werd Werchter Boutique voor het eerst ook een festival. Voornamelijk Belgische namen, op Emili Sandé (en Marco Borsato) na. Dat die eerste een week voor het festival moest afzeggen wegens oververmoeidheid zorgde ervoor dat de affiche alsnog Belgischer dan voorheen kleurde met Tourist Lemc als vervanger.

Aangezien het een lange dat zou worden besloot ik met Lotte om in tegenstelling tot 2013 in het Koning Boudewijnstadion niet zo vroeg te gaan aanschuiven maar rond half drie af te spreken, wanneer Niels Destadsbader aan zijn eerste concert bezig zou zijn.

Met bussen van De Lijn was het festival vlot te bereiken vanuit Leuven, ideaal daar het hotel waar ik verbleef (Ibis Budget) vlak achter het station huist. Vanaf de stopplaats was het nog een klein half uurtje wandelen tot aan het terrein, maar reeds van ver hoor je het concert dat reeds bezig is.

Wanneer we de ticket- en bagagecontrole doorstaan hebben is het dus tijd om een plaatsje te veroveren met de nodige drankjes in onze handen, want warm was het alleszins wel! We slagen er in om tegen de barrier van de PA te gaan aanstaan waardoor we fantastisch zicht hebben  over het gehele podium en de catwalk. De barrier wordt beveiligd door een aantal fijne security-mensen waar ik zelfs voor één iemand een bekend gezicht ben (wat Tweeten al niet doet!). Voor we het weten zijn we bevriend met de gehele security-crew, al kunnen ze ons jammer genoeg niet dichter bij Robbie helpen. 😉

Het eerste concert waar we van meegenieten is dat van Erasure. Als je het al genieten kan noemen. Het lijkt eerder een beschamend vrij podium met een opa op de keyboards, twee backing vocals in veel te foute glitterjurken dat het zelfs zo fout is dat het niet fout meer te noemen valt en een zeer flauw afkooksel van Paul de Leeuw in vreemde kleding, amper goed bij stem en foute danspasjes etaleert.

Gelukkig fietst achter de set van Erasure Stan van Samang het podium op. De kersverse vader toont de wei van Werchter hoe je exact levensdromen waar maakt. Met een dosis flinke goesting, heel veel energie en voor de volle 100% genieten en je laten gaan. En dat doet Stan effectief, bij de meer gekende nummers zingen de meeste mensen vlot mee en bij de minder bekende participeren graag door handen in de lucht te steken. Stan duikt bij ‘Hang On’, de dance-hit met Regi, zelfs het publiek in. Neem dat vooral letterlijk, want met de PA-gang die niet afgesloten is om de mogelijkheid te geven tussen de vakken in de inner pit te wisselen moet de security deze snel met mensenketens afschermen. Stan duikt het publiek in het vak achter de inner pit in en de security moet zich snel mee in de mensenmassa weten te duiken. Even paniek onder de security, maar het publiek kan het zichtbaar smaken en gaat volledig los. Eén ding is zeker, de wei staat om 17 uur reeds in vuur en vlam. Stan van Samang fietste letterlijk van bij hem thuis in Wijgmaal naar de wei van Werchter.

Na Stan was het tijd voor één van de bekendste Noorderburen: Marco Borsato. Een gebalanceerde set tussen up-tempo nummers en enkele ballads zorgde hij voor een mix die zowel gesmaakt kon worden door zijn echte fans als mensen die oppervlakkig thuis zijn in zijn repertoire. Van voor tot achter heeft hij de wei mee en wanneer hij even overgaat tot ‘We Will Rock You’ zie je van voor tot achter een heuse mensenzee golven met de handen. Marco amuseert zich zichtbaar.

Tourist Lemc was na Marco de enige man die ons nog van Robbie Williams scheidde. Dat hij voor een moeilijk opdracht stond was vanaf het begin duidelijk. Het gat vullen dat Emili Sandé achterlaat én daarnaast een ander soort muziek brengen dat deed vermoeden dat er wel eens een dipje qua sfeer kon ontstaan tussen Marco Borsato en Robbie Williams. Jammer genoeg werd die vrees ook bewaarheid, de wei leek in te dommelen tijdens zijn set en het feit dat er plots een technische panne was waardoor het concert in het midden plots volledig stil viel deed geen goed. Hij wist uiteindelijk met een cover van ‘Ik wil deze nacht in de stad verdwalen’ wel de wei tot een sterrenhemel om te toveren.

Maar stipt om 23 uur was het tijd voor de man waarvoor iedereen op Werchter was: Robbie Williams! Met gedoofde lichten bouwde de show op met Eminem’s ‘Lose Yourself’ op de achtergrond. Zoals het een echt koning betaamt liet de king of pop zich verwelkomen op een volkslied, ‘God Bless Our Robbie’. En toen stond de man zelf op het podium in een heuse box-outfit. Met ‘The Heavy Entertainment Show’ opende hij de show en op de tonen van ‘Let Me Entertain You’ bracht hij het hele veld in beweging. Zijn eigen podium van deze tour was dan wel niet mee, met de nodige energie en bravoure wist hij iedereen te overtuigen. ‘Monsoon’, publiekslieveling onder de fans maande aan tot hevig meegezwaai en met ‘Minnie the Moocher’ werden de stembanden gesmeerd voor een medley van verschillende hits van vroeger en nu. Ook een eerbetoon aan één van Robbie’s idolen kon niet ontbreken, met de allereerste solo-single van Robbie (‘Freedom ’90’) eerde hij George Michael die vorig jaar onverwacht overleed. Eén van mijn favoriete nummers van het meest recente album is ‘Love My Life’, een anthem waar Robbie een mantra maakt van hoe in het leven te staan: “I am powerful, I am beautiful, I am free. I love my life. I am wonderful. I am magical. I am me.”

Voor ‘Somethin’ Stupid’ haalt hij iemand uit het publiek om mee te zingen, met een magisch zangmasker moeten haar zangkwaliteiten gelijk getrokken worden aan die van Robbie. Maar het blijft steken op een Miss Piggy-niveau. Voor het eerst bracht hij ook één van mijn andere favorieten compleet live, ‘Rudebox’! Een rappende Robbie en het klonk nog goed ook! Die ‘Rudebox’ ging naadloos over in een energieke ‘Kids’ waar het publiek de rol van Kylie Minogue overnam en wanneer papa Williams op het podium verscheen liet het publiek zich maar al te graag overhalen om luidkeels mee te zingen op ‘Sweet Caroline’, met een geamuseerde Robbie en zijn vader op de sofa. Met ‘Feel’ gingen we de rechte lijn in voor een spetterende finale met ‘Rock DJ’, een versie van ‘Strong’ aangepast dat het één grote middelvinger vormt naar terroristen om af te sluiten met vuurwerk tijdens ‘Angels’ en een fijne versie van ‘My Way’.

Dat de setlist enigszins aangepast werd voor het festival ten opzichte van de normale setlist deze tour mag de pret niet drukken. En dat Robbie, ondanks zijn geblokkeerde rug en hernia, toch een energieke show weet neer te zetten waar hij zelf zichtbaar van genoot roept alleen maar respect op. Volgende keer zie ik hem toch liever terug op een echt concert van hem, al is het in het Sportpaleis. Ook de klank liet bij momenten meer dan de wensen over op Werchter Boutique en zelfs bij Robbie Williams stond de bas-klank nog veel te luid. Gelukkig liet ik vorige maand oordopjes op maat maken via de actie van Humo, zo bewezen die meteen hun nut.

Ook nog even een thumbs up naar de fantastische security-leden van Rock Werchter (en bij uitbreiding van de Lokerse Feesten die ondersteuning boden) voor de fijne gesprekken, de goede zorgen en uiteraard: de veiligheid.

Vandaag sloot ik het weekend af met een gezellige lunch met Saskia, om alvast luidop te dromen over het volgende belangrijk aangestipte agendapunt: Disneyland!

Setlist

 1. I Will Talk and Hollywood Will Listen (Ouverture)
 2. God Bless Our Robbie
 3. The Heavy Entertainment Show
 4. Let Me Entertain You
 5. Monsoon
 6. Party Like a Russian
 7. Minnie the Moocher
 8. Freedom ’90
 9. Love My Life
 10. Medley (Livin’ on a Prayer / Rehab / The Best / Kiss / U Can’t Touch This / Don’t You Want Me / Stayin’ Alive / Candy / Here Comes the Hotstepper / You’re The One That I Want)
 11. Come Undone
 12. Millennium
 13. Somethin’ Stupid
 14. Rudebox
 15. Kids
 16. Sweet Caroline
 17. Feel
 18. Rock DJEncore:
 19. Strong
 20. Angels
 21. My Way

4 gedachten over “Werchter Boutique presents Robbie Williams: The Heavy Entertainment Show Tour

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s