Dagje Plopsaland

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Dit weekend is de zus op logement en aangezien we ‘home alone’ zijn dus het ideale moment om er een weekendje vol uitjes van te maken! Vandaag op het programma: Plopsaland! Ondertussen quasi een jaarlijkse traditie en in tegenstelling tot vorig jaar dit jaar ontzettend gemakkelijk bereikbaar met de trein!

Op zo’n twee uurtjes tijd stonden we in De Panne en om 9u30 waren de kassa’s reeds open en konden we na een ticket- en bagagecontrole reeds het park betreden en zo reeds genieten van het Dorpsplein. Iets voor 10 uur speelt ‘We Gaan Beginnen’ van Samson & Gert, net op het einde van het nummer worden de poorten geopend naar de rest van het park waarna we welkom geheten worden door De Burgemeester.

Het is nog rustig in het park, mede door het vroege uur en het weer. We besluiten eerst Anubis the Ride aan te doen, maar al snel blijkt dat deze defect is. Op naar een andere attractie dan maar, ‘Viktors Race’! Omdat het nog rustig is op de attractie moeten we ons een beetje schikken over het treintje zodat het gewicht van de attractie verdeeld is. Gelukkig mogen we een aantal keer na elkaar waardoor we er in slagen alsnog een karretje op het einde te kiezen dat sneller (lijkt) te gaan.

‘Rollerskater’ en ‘De Draak’ zijn oude bekenden, maar nieuw dit jaar is ‘Heidi, the ride’! Een fantastisch houten rollercoaster die zicht in het hartje van een Oostenrijks dorpje bevindt met de hoofdfiguren van Heidi als thematisatie. Aanschuiven in een heus berghutje voordat je kan genieten van een overweldigende rit. Eerst stijg je zo’n 22 meter voordat je in vrije val naar beneden glijdt, en dat mag je letterlijk nemen! Meer dan 70km/u gaat het ding en je gilt je ondertussen de longen uit je lijf. Iets heftiger dan ik had verwacht, maar een fantastische ervaring die we later op de dag nog eens herhalen. ’s Ochtends schuiven we een goed kwartier aan, ’s middags is het direct aan ons! Hoera voor het kiezen van dagen met iets slechter weer!

In de middag genieten we ook van de Samson & Gert Zomershow, ondanks dat het duo ondertussen al meer dan 25 jaar actief is zingen nog steeds de jongste kinderen de liedjes woord voor woord mee. Het is waarschijnlijk ook de enige show in Plopsaland waar zowel de ouders als kinderen de liedjes mee schreeuwen. Op, op, alles is op! De show is kort maar krachtig, een typisch Samson & Gert (kort)verhaaltje met net iets meer dan vijf liedjes. Genoeg om even een welkome afwisseling te zijn tussen de attracties en op adem te komen.

Doordat het nergens lang aanschuiven is (maximum 20 minuten) kunnen we zo’n 17 attracties doen gedurende de hele dag, en sommige meermaals. Superfijn. Het is pas tegen een uur of 18 dat het begint te droppelen en we er dan maar voor kiezen een bezoekje te brengen aan het Plopbos voordat we dag afronden bij Fred Kroket en de reis huiswaarts inzettend. Doodmoe, maar meer dan voldaan!

Advertenties

Een gedachte over “Dagje Plopsaland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s