Disneyland Paris (dag 2)

Lees hier het verslag van dag 1

Deze diashow vereist JavaScript.

Na een best goede nachtrust in onze hotelkamer en de kleren een beetje te droog te hebben gehangen vatten we dag 2 aan met een klein ochtendzonnetje en een afspraak om te ontbijten met Mickey en zijn vriendjes. Daarvoor werden we rond 8 uur verwacht in Plaza Gardens, het restaurant schuin tegenover het kasteel. Gewapend met onze camera en het handtekeningenboekje dat ik de dag ervoor kocht werden we verwelkomd door een uiterst vriendelijke castmember die zelfs bij de grootste ochtendhumeuren een glimlach op het gezicht zou toveren.

Vriendelijk werden we naar onze tafel voorgeleid en uitgelegd dat we zo vaak als we willen aan het buffet kunnen aanschuiven, aangewezen waar we de koude en warme dranken kunnen vinden en dat Mickey en zijn vriendjes zelf naar ons komen en dat het niet toegestaan is zelf naar hen toe te wandelen. Met een gezonde honger doen we ons tegoed aan croissants, boterkoeken, roereieren, spek, gebakken patatjes, zalm, worstjes, yoghurt,… Het is één van de rijkelijkste en heerlijkste buffetten die ik ooit al zag en at. Tussen de verschillende keren opscheppen komen Mickey, Daisy, Dagobert Duck, Teigetje en Knorretje langs aan onze tafel en schuiven ze graag bij, zetten een krabbel in het handtekeningenboekje en maak tijd voor een foto. Ze beschikken allen over weinig tijd, maar Teigetje rekt voldoende tijd uit voor iedereen en wordt meerdere malen aangemaand om naar de volgende tafel door te schuiven. Het is uiteindelijk ook de allerlaatste om te vertrekken wanneer al meer dan de helft van het restaurant reeds leeg is. Met een vrolijke huppel gaat hij naar buiten en wordt ondertussen het restaurant klaargestoomd om de tweede shift van ontbijtende bezoekers te ontvangen. Ook wij maken ons klaar voor onze tweede dag Disneyland.

Dankzij de ‘Magische Uren’ mogen we als hotelgasten reeds twee uur voor opening gebruiken maken van verschillende attracties en kunnen we exclusief een aantal figuren ontmoeten. We houden het rustig met onze volle mag en wandelen het labyrinth in van Alice in Wonderland. Het blijkt groter dan gedacht maar verdwalen gelukkig niet. In het labyrinth staat een mooi en kleurrijk kasteel dat een fantastisch uitzicht geeft over Disneyland en zijn vele eye-catchers.

Daarna maken we een korte wandeling door ‘Davy Jones Locket’, ontdekken mooie natuur in het pretpark en steken zelfs een wankele houten brug over. We zetten koers naar Disney Studios, het naastliggende park. We wandelen binnen via de grote Studio 1, dat verschillende winkels en eetgelegenheden huisvest. Impressionant om te zien. We besluiten eerst op het plein wat te drinken, ondertussen is het bijna middag. Ideaal om via de applicatie na te gaan welke attracties doenbaar zijn qua wachttijd. We kiezen ervoor om aan te schuiven bij Ratatouille, een unieke attractie waar je als muis op de vlucht moet in het restaurant.

Na iets meer dan een uur aanschuiven is het eindelijk aan ons. We zijn echter net halverwege de attractie als plots klinkt dat er een klein technisch probleem is en dat men zo snel mogelijk de attractie probeert te heropstarten. Wanneer de grote, witte lichten aanschieten weten we dat het iets langer zal duren. Uiteindelijk duikt een castmember op die ons uitlegt dat iemand zijn gsm op de attractie gevallen is en dat dit de magnetische sporen blokkeert. We worden dus geëvacueerd en vriendelijk verzocht geen foto’s te maken om de magie te bewaren. Wel krijgen we een fastpass die de komende dagen geldig is om niet opnieuw te moeten aanschuiven.

We lopen ‘The Art of Disney Animation’ binnen waar we kennis maken met het rijke verleden en de toekomst van de verschillende Disney films. In de hal staat de camera en glasplaten waarmee ‘Bambi’ gefilmd werd. Door gebruik te maken van verschillende glasplaten kon men diepte creëren bij het maken van deze film. Aan de hand van verschillende video’s wordt de geschiedenis van Disney aangetoond en in de tweede bioscoop-ruimte zien we hoe een figuurtje uiteindelijk tot stand komt, en dat zelfs (ondertussen iconische) figuurtjes in de eerste versie van de film niet aanwezig waren.

Het is ondertussen al wat later in de middag en we besluiten eerst wat cafeïne op te doen met Starbucks-koffie en ons wat op te frissen in de hotelkamer. We hebben al heel de dag verschillende buien weten te ontlopen, alleen de zonnebril mogen we niet boven halen of de zon steekt zich weer weg. Terug in het Disneyland Park zetten we koers naar ‘Autopia’ waar we met heuse, brommende, wagentjes mogen rijden. En jawel, we mogen de cabrio besturen in een stevige regenbui. Mijn eerste autorit en ik heb al te maken met een nat wegdek en slipgevaar. Al bij al bracht ik het er nog goed van af, al spreekt Saskia’s gezicht boekdelen.

Het is ondertussen bijna 16 uur, we willen zeker goede plaatsen tijdens de parade en dus besluiten we niet te ver te wandelen. We schuiven aan voor een tweede ‘It’s a Small World’, deze keer zonder camera in de hand om nog meer details te kunnen opnemen. Het gaat niet vervelen. Tegen 17 uur zoeken we een goed plaatsje uit, vooraan, zodat we optimaal kunnen genieten van de parade.

Na de parade gaat het richting Disney Village waar we ‘Annette’s Burgers’ uittesten, een typische Amerikaanse fastfood-tent uit de tijd van ‘Grease’ waar de bediening op rolschaatsen gebeurt. Binnen de tien minuten na onze bestelling staan zowel de drank als de burgers op onze tafel. Zeker eens fijn om te zien en ook het eten is best oké, al weet het de maaltijd van de eerste dag niet te overtreffen. Wanneer we na ons burgers aangeven dat we geen dessert-kaart moeten zien wordt ons quasi meteen de rekening onder de neus geschoven. We voelen ons dan lichtjes buiten gekuist.

Het bederft de pret uiteraard niet. We zetten koers naar ‘Pirates of the Caribbean’ aangezien het nog steeds anderhalf uur aanschuiven is voor ‘Big Thunder Mountain’. Wanneer we aan de attractie aankomen blijkt de wachttijd voor Pirates echter ook zo’n drie kwartier te zijn. We schuiven gestaag aan, maar met nog zo’n goede tien minuten voor de boeg zien we ons genoodzaakt het gebouw te verlaten en frisse lucht op te halen. Eens wat bekomen en een blik op de applicatie blijkt het ondertussen maar een half uur meer schuiven te zijn voor ‘Big Thunder Mountain’.

Het wordt ondertussen valavond en het levert een prachtige rode berg op, met vele lichtjes op de achtergrond. Na een goede twintig minuten zitten we al op het mijntreintje voor een joelende en wilde rit onder het water, door de berg en langs de ravijnen. Fantastisch en een perfecte afsluiter voor onze tweede dag. Het is een unieke beleving om deze attractie bij het schemeren te doen!

Wanneer we richting de volgende attractie wandelen en op het plein voor het kasteel komen stellen we vast dat het al aardig vol staat en twijfelen of we nu wel correct lazen dat het vuurwerk om 22 uur was, dat is tenslotte nog een uur te gaan. Die informatie blijkt correct te zijn, de mensen staan gewoon al vroeg aan te schuiven voor het vuurwerk. Aangezien het onze enige kans is dit weekend besluiten we dat ook maar te doen en zoeken een goed plaatsje. We vallen wat stil met zo’n 13 pretparkuren achter de kiezen ondertussen en het is best fris ondertussen.

Maar het vuur-, licht- en waterspektakel maakt het lange wachten volledig goed. ‘Disney Illuminations’ is adembenemend en geeft me meer dan kippenvel en traantjes in de ogen. Het is een grandioze hommage aan de Disney-klassiekers van nu en weleer. Overdonderend, magisch en betoverend. Perfecter kan de tweede dag niet afsluiten. We praten er nog lang over na en vallen uiteindelijk moe en voldaan in slaap in onze hotelkamer.

Een gedachte over “Disneyland Paris (dag 2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s