Stan Van Samang – Stan10 in het Sportpaleis

Vorige week verscheen de eerste best-of van Stan Van Samang, die na zijn overwinning bij ‘Steracteur, Sterartiest’ 11 jaar geleden, een succesvolle zangcarrière heeft uitgebouwd en ondertussen reeds 4 albums en heel wat singles op zijn naam heeft staan.

Afgelopen zomer fietste hij nog het podium op van Werchter Boutique  als voorprogramma van Robbie Williams, nu mocht het iets kleiner maar daarom niet minder uitbundig.

Met een intro door de backing-vocals startte Stan de show in het midden van het publiek achteraan het Sportpaleis. De sfeer was meteen gezet en de show verliep quasi chronologisch naar zijn carrière. De eerste nummers waren dan ook de eerste single’s uit zijn carrière (‘This Time’, ‘I Didn’t Know’,…). Dat hij ooit als acteur zijn zangcarrière startte bij de één-reeks was Stan nog niet vergeten. Speciaal daarvoor strikte hij Roel Vanderstukken, die daarmee zijn comeback op het podium maakte na zijn hartoperatie. Samen brachten ze onder andere ‘Weather With You’ van Crowded House zoals ze dat ooit samen deden tijdens ‘Steracteur, Sterartiest’.

Ook verder in de show was er nog tijd voor een duet, zoals de prachtige versie van ‘Fix You’ met Sarah en een ‘Make You Feel My Love’ met een verrassend gastoptreden van Bart Peeters.

Tijdens zijn jublileumconcert bracht Stan quasi uitsluitend zijn single’s van de voorbije 10 jaar, zelfs de minder bekende samenwerking van ‘Hang On’ waarvoor hij wederom het product weer indook en het recente werk zoals ‘Hemel voor ons Twee’. Ook zijn doortocht bij ‘Liefde voor Muziek’ rakelde hij op met een pakkende akoestische ‘Goeiemorgend, Goeiendag’ en een luidkeels meegezongen ‘Een Ster’.

Een optreden dat bolstond van de energie dat jammer genoeg niet steeds tot bij het publiek geraakte doordat 3/4 van het middenplein gevuld was met een zittend gedeelte, waardoor de deelname door het publiek vaak beperkt bleef en in gedachte schipperde tussen “actief meedoen en het zittend publiek storen” of “braaf blijven zitten”.

Desondanks wist Stan van Samang er een spetterend verjaardagsfeestje van te maken en was ik meer dan blij met de tickets die ik won bij Bol.com!

Ook het voorprogramma door Tom Dice bewees dat diens carrière misschien toch nog niet helemaal over hoeft te zijn en er zelfs zonder band volledig kan staan.

Een gedachte over “Stan Van Samang – Stan10 in het Sportpaleis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s