Michael Crichton – Drakentand

Na de dood van Michael Crichton, schrijver van het oorspronkelijke ‘Jurassic Park’, vonden diens vrouw en zoon verschillende manuscripten terug van “nieuwe” verhalen. Eén van die verhalen was ‘Drakentanden’ dat eerder dit jaar verscheen.

‘Drakentand’ vertelt het verhaal van William Johnson, een Yale-student die tijdens de Bottenoorlog zich aansluit bij de wereldberoemde Othniel Charles Marsh. Diens achterdocht is echter zo groot dat de fotograaf Johnson al snel alleen achterblijft tijdens de reis naar het onderzoeksveld.

Johnson wordt hierop echter opgepikt door paleontoloog Cope, de grote rivaal van Marsh. Johnson vervoegt de expeditie van Cope en beland zo in het wilde westen van het 19e eeuwse Amerika. Gevaar van oorlogvoerende indianenstammen en kleine western-dorpjes met hun eigen regels en gebruiken maken ook daarvan deel uit.

Het levert een boeiende inkijk in die ideologie die toen heerste over de grote botten en tanden die ze toen opgroeven, en de beperkte waarde daarvan. Daarnaast is ‘Drakentand’ vooral een spannende overlevingsstrijd van een jonge adolescent die zich plots in een hels avontuur bevindt.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s