Samson & Gert Kerstshow 2017 – 2018

Deze diashow vereist JavaScript.

Na veel zeuren en zagen (misschien wel letterlijk dit) tegen mijn zus om mee te gaan naar de Samson & Gert-kerstshow dit jaar vertrokken we deze ochtend richting WinterPlopsaland in De Panne. In de wagen hadden we alvast de best-of voor het 20-jarig bestaan van Gert en zijn trouwe viervoeter opgezet om in de stemming te komen. ‘Samsonrock’, ’10 Miljoen’, ‘De Bel Doet ’t Niet’,… Ze werden allemaal lustig meegezongen door zowel mij als de kleine zus en papa. Pure nostalgie.

Bij aankomst werden we verwelkomd door een aantal rendieren, Kerstvrouwen en een aantal feeën. Het park was gezellig versierd met slingers, lichtjes en ontelbaar veel Kerstbomen. Jammer genoeg waaide er een sterke wind waardoor een heel deel van de attracties gesloten was. We begonnen dan maar met een ritje op De Draak en waaiden uit op de piratenboot. Gelukkig was er niet bijzonder veel volk en kenden, ondanks dat er maar een aantal attracties geopend waren, de wachtrijen maar een korte wachttijd.

Al snel was het tijd om ons plaatsje op te zoeken in het Plopsa Theater voor de Samson & Gert Kerstshow. Op de tweede rij, en aangezien de eerste rij geen volledige rij is voelde dit zelfs een beetje aan als op de eerste rij zitten. Uiteraard had ik voor de gelegenheid mijn Samson & Gert-trui aangetrokken. Deze viel al snel in het oog van Gert en het leverde al snel een brede glimlach en knipoog op.

Voor deze kerstshow werd het verhaal geschreven door Viktor Verhulst, de zoon van Gert en het mag gezegd worden dat deze kerstshow voor het eerst in jaren meer richting de kerstshows van de jaren ’90 neigde. Waar de afgelopen jaar de shows meer richting slapstick gingen (zij het de goede variant van het soort) bezat deze show weer de mix van het ideale Samson & Gert-recept: humor, een beetje spanning en een dosis sterke vriendschap.

Doordat burgemeester Pekel uit Canada op bezoek komt bij onze vrienden kunnen de burgemeester, Van Leemhuyzen en Alberto dit jaar Samson & Gert niet bijstaan tijdens hun kerstshow. Ze moeten de nodige voorbereidingen treffen en nog repeteren voor hun acts. Alberto heeft echter ook een beetje schrik van een Yeti nadat hij de avond voordien samen een film keek hierover. De burgemeester en Van Leemhuyzen lachen hem hiermee uit. Nadat Van Leemhuyzen voor de nodige sneeuw zorgt beginnen de repetities. Van Leemhuyzen doet een dansact, de burgemeester schaatst en Alberto zingt een stukje opera. Na hun repetities worden Van Leemhuyzen en de burgemeester verrast door een yeti. Ze zetten een plannetje op om te ontdekken wie de angstaanjagende yeti is.

De show kent een mooie variëteit tussen de oudere liedjes zoals ‘Samsonrock’ en ‘Koud’ als nieuwere liedjes zoals ‘Zigge Zagge Zomer’ en ‘Lieve Kerstman’. Het levert plezier op voor jong en oud en net zoals in de jaren ’90 worden er nog steeds tekeningen naar voren gebracht in het begin van de show.

Voor de rest van de dag blijven de meeste attracties gesloten, alleen De Rolschaatsen gaan tegen de avond nog open waardoor we de rest van de dag spenderen op een heel aantal ritjes op quasi dezelfde attracties: De piratenboot, De Draak en de Supersplash.

Het was echter een fijne Kerstuitstap in een gezellig decor.

Setlist van de Samson & Gert Kerstshow 2017-2018:
– Wij komen naar jou
– Wij gaan vliegen
– Lieve Kerstman
– Zwaaien
– Koud
– Alles is op
– Vrienden voor het leven
– In de disco
– Klap maar in je handen
– De wereld is mooi
– Samsonrock

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s