Lichtfestival 2018

Deze diashow vereist JavaScript.

Afgelopen weekend vond ik Gent voor de vierde keer het Lichtfestival plaats, een evenement dat steeds groter wordt en aan media-aandacht wint telkens het plaats vindt. In 2012 werd ik enorm verrast tijdens mijn bezoek aan de tweede editie en ook de derde editie in 2015 was fantastisch.

Deze keer was de route net geen 7km groot en waren er meer dan 40 exposities. Jammer genoeg zorgde de iets grotere wandeling dat tussen de meeste installaties ook dode momenten plaatsvonden, dit om het volk zo gespreid mogelijk te houden. Het zorgde inderdaad dat je nooit ergens vast kwam te zitten of dat je je stoorde aan de hoeveelheid van het aanwezige publiek, maar het zorgde tevens ook dat de aandacht verslapte en de zin na 7km quasi volledig weg was.

Het is misschien het grootste pijnpunt van het gehele evenement. Zorgen dat er zo weinig mogelijk overlast is voor de buurtbewoners en dat het publiek kan blijven genieten op een kwaliteitsvolle manier.

Desalniettemin waren er weer zeer spectaculaire stukken, de samenwerking tussen de Gentse brandweer en Create bijvoorbeeld dat resulteerde in het zeer fijne ‘To the rescue’. Of de draak van het belfort dat tot leven werd gewekt door diezelfde Create op het François Laurentplein, dat het gevoel van ‘Harry Potter’ en ‘Lord of the Rings’ wist op te wekken. Maar ook naast de vele videoprojecties waren er een aantal zeer mooie zaken te spotten. Het alom gefotografeerde ‘Museum of the Moon’ bijvoorbeeld. Of ‘Les Footballeurs’ en ‘Een warm nest’. Zonder meer een geslaagde editie, al blijft het grootste pijnpunt het publiek. Of hoe een fantastisch evenement stilaan toch slachtoffer wordt van zijn eigen succes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s