Maaike Ouboter – Vanaf nu is het van jou (theaterconcert)

Twee uur, honderdtwintig minuten, vierhonderd-en-vier-en-dertig mensen, twee muzikanten, één vleugelpiano, zeven gitaren, één podium en vele mooie liedjes. Dat is waarschijnlijk hoe Maaike Ouboter het concert van gisterenavond zou samenvatten.

Het is alweer van 2015 geleden dat haar debuut-album ‘‘En hoe het dan ook weer dag wordt’ verscheen na haar doorbraak en internethit ‘Ik mis je’. Dat debuut-album was een schot in de roos en een succes-tournee volgde. Na al die optredens verdween Maaike even. In die tijd ging ze op reis en ontmoette ze mensen die de mensen die haar hadden geïnspireerd op hun beurt hadden geïnspireerd. (Volg je nog?) Uit al die ontmoetingen ontstond het nieuwe album, ‘Vanaf nu is het van jou’, dat ze momenteel druk voorstelt tijdens een heleboel theaterconcerten.

Tijdens de theatertournee speelt ze samen met haar gitarist de nieuwe (en enkele oude) liedjes. Niets meer dan een piano en/of gitaren en haar stem met poëtische teksten. De show opent door korte stukjes van de mensen die ze tijdens haar reis ontmoet heeft, stukjes van hun verhalen. Stukjes die haar inspireerden.

Het concert is intiem. Alsof je op de bank thuis zit en het duo enkel de liedjes voor jou speelt. Wanneer de elektrische gitaar weerklinkt komt die binnen. Zoals de teksten. Het merendeel van het concert bestaat uit het nieuwere materiaal dat nu al veelbelovend klinkt (hoe lang is het nog wachten op 11 mei?) maar ook zoals ‘Lijmen’ en ‘Nieuwe Dag’. En net vlak voor het einde kan uiteraard ook een knappe ‘Ik mis je’ niet ontbreken.

Mijn lijstje met favoriete Nederlandse woorden werd uitgebreid met het heerlijke ‘godvergeten’, op z’n typisch Nederlands. Net zoals ‘Welterusten’. Haar reisverhalen die ze verteld tussen de nummers door klinken heerlijk Nederlands, net zoals wanneer Maaike één van haar Belgische ontmoetingen probeert te imiteren met een Belgische kunstenaar.

‘Vanaf nu’ is de eerste single uit het nieuwe album ‘Vanaf nu is het van jou’ dat in mei verschijnt, eind dit jaar volgt een clubtour doorheen Nederland en België. Ik hoop alvast dat Maaike nog veel reist, nog veel schrijft en veel muziek maakt. Mijn exemplaar van het nieuwe album is gisterenavond alvast besteld!

Een gedachte over “Maaike Ouboter – Vanaf nu is het van jou (theaterconcert)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s