Disneyland Paris – dag 1

Deze diashow vereist JavaScript.

Veel sneller dan verwacht reisde ik afgelopen maandag weer met Saskia af naar Disneyland Parijs. Het is net iets langer dan een half jaar geleden dat ik daar voor de eerste keer was, maar het is met evenveel zin en magie dat ik naar deze trip uitkeek. Maandagochtend vertrokken we in Brussel-Zuid rond 8u17, met als gevolg dat mijn wekker reeds om half 5 afliep. En dat op een Paasmaandag! Na de eerste trein richting Gent uit Sint-Niklaas, en daar de trein naar Brussel-Zuid kwam ik ruim een uur op voorhand aan. Dat gaf me de tijd om op het gemakje nog wat te bekomen van de vroege ochtend en na aankomst van Saskia op het gemak het perron en ons rijtuig op te zoeken.

Of het aan het vroege uur lag of omdat we niet heel oplettend waren, feit was dat we in in de wagon die ons toegewezen was onze zitplaatsen met alle zekerheid niet konden vinden. We liep op en af, door naar de volgende wagons, maar onze plaatsen waren niet te vinden. Toen we een medewerker aanspraken vond ook hij de plaatsen niet… Tot de conducteur ons aanwees dat onze plaatsen zich net tussen de bagageruimte en de bar bevonden. Daar maakten we kennis met Kenneth en zijn dochter die beiden voor het eerst naar Disneyland reisden.

Het leverde een aangename rit op die snel voorbij ging tijdens het praten. Al snel was het iets over 10 uur en stonden we in het station aan Disneyland Parijs waar onze reis weer echt kon beginnen. We gaven ons koffers af, werden kort geïnformeerd over de staking op onze vertrekdatum (toch weer geen 3 uur wachten in het station?!) en namen afscheid van Kenneth en zijn dochter en zetten koers naar Disney Studios. Daar stond de ‘Crush Coaster’ op het programma omdat die na 2 april voor 2 maand zou sluiten voor een renovatie en we vorige keer niet slaagden die attractie te beleven.

Het was meteen zo’n 75min aanschuiven, naar Disneyland-normen vrij normaal. Halverwege de wachtrij hangt een bordje dat er een spelletje gespeeld kan worden via een exclusieve website die enkel en alleen bereikbaar is vanuit de rij tot op een bepaald moment, jammer genoeg werkte op geen enkel moment de link. Het wachten ging gelukkig vlot voorbij en al snel zaten we in een schildpad voor een ritje. Na een korte doortocht langs de buitenkant gingen we terug naar binnen voor een duik in de diepe zee tussen Nemo zijn vriendjes. Een heftige rollercoaster die naar Disneyland-normen echter snel voorbij was. Want het mag gezegd, de wachtrijen kennen meestal wel een behoorlijke wachttijd, de attracties duren meestal ook wel iets langer dan de gemiddelde Belgische attracties.

Na de ‘Crush Coaster’ besloten we iets te gaan eten in het Disneyland Park zelf en onze PhotoPass te gaan kopen, die vorige keer meer dan de moeite waard was met alle verschillende mogelijkheden voor fotoshoots. Momenteel is er terug heel wat onder renovatie in het park, waaronder Casey’s Corner (een hotdog-restaurant) en ‘Phantom Manor’, beide attracties zijn rondom voorzien van een stelling die volledig ingepakt is met een folie die de illusie geeft dat het huis er zelf nog gewoon staat.

Na een de lunch en kort bekomen te zijn van de reis besluiten we op de app te checken welke attracties geen al te lange aanschuiftijden kennen, want het is wel degelijk Paasmaandag en dat valt ook te merken aan de drukte in het park. Uiteindelijk besluiten we voor ‘Pirates of the Caribbean’ te gaan, maar wanneer we aan de attractie aankomen blijkt deze stuk te zijn. ‘Big Thunder Mountain’ dan maar! Maar als we daar aankomen blijkt ook die stuk te zijn.

We zetten dan maar koers naar Discoveryland waar we instappen voor een spelletje ‘Buzz Lightyear Laser Blast’ tegen elkaar. Het is één van de nog veel te volgen keren dat ik het onderspit moet delven tegen mijn reisgenote in dit spel.

Daarna besluiten we ‘Alice’s Curious Labyrinth’ te doen daar ook die sluit na onze eerste reisdag, we slagen erin een compleet andere route te volgen dan tijdens ons eerste bezoek en kunnen vanop een afstand zelfs Alice en de Mad Hatter zien. Vervolgens schuiven we aan voor twee attracties in een hoekje dat we tijdens onze vorige reis zelfs compleet oversloegen en niet eens gezien hebben. Het zijn dan wel attracties die echt wel meer gericht zijn op de kinderen, maar het kan ons alsnog enorm bekoren. ‘Le Pays de Contes de Fées’ is een rondvaart door verschillende sprookjes en Disneyfilms, terwijl ‘Casey Jr. Circus Train’ doorheen datzelfde landschap raast. Een duidelijker rustiger hoekje, dus we zijn vast niet de enigste die het hoekje straal voorbij lopen tijdens het bezoek.

Na een ritje op ‘Autopia’ kijken we naar de Disney Stars on Parade vanop een ideale locatie en gaan daarna voor een dinner in het Rainforest Restaurant in Disney Village waar we alvast mijn verjaardag vieren. We krijgen een tafel toegewezen naast een wankele tafel waar de gerechten klaar gezet worden voordat ze aan de tafels geserveerd worden en het geeft ons een lichte stress of die tafel wel stabiel genoeg is voor de grote schotels die er vaak op geplaatst worden. Maar de Rainbow Colada en de fish and chips smaken ontzettend goed en wederom genieten we van de stormachtige jungle.

Voor het vuurwerk gaan we nog eens langs Buzz Lightyear en slagen we er alsnog in om op de Pirates-attractie geraken waarna we besluiten een goed plaatsje te zoeken voor het vuurwerk. Deze keer worden we getrakteerd op een korte extra show met film-elementen uit de nog te verschijnen Disney Nature-film ‘Dolphins’ voordat we kunnen genieten van de magische en adembenemende lichtshow.

Moe maar voldaan wandelen we naar ons hotel ‘New Port Bay’ waar we na het inchecken meteen onze kamer opzoeken. Het is een reusachtig hotel dat helemaal vormgegeven is in marine-thema. Heel prachtig! Onze kamer ligt op het verste eind van het hotel wat ons in het hotel toch nog wat aardig stappen oplevert, maar ook wel een knap uitzicht over Lake Disney.

We genieten van een verwarmende douche want vlak voor het vuurwerk begon het toch weer goed te regenen (het zou weer niet nu we in Disneyland zijn…) en zoeken we snel onze bedjes op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s