Disneyland Paris – dag 2

Deze diashow vereist JavaScript.

Na een heerlijke nachtrust in het grote king size bed in onze kamer loopt de wekker iets voor 8 uur af, we hopen op die manier nog wat mee te pikken van de Magic Hours in het park. Maar eerst genieten we uiteraard van een heerlijk ontbijtbuffet. Net zoals vorige keer is er meer voldoende keuze uit warme en koude zaken: boterkoeken, brood, aardappelschijfjes, worst, bonen in tomatensaus, roerei, pannenkoeken, wafels,… Alleen renner er van kinderen van hot naar her zonder een echt doel en is de file aan het koffie-apparaat aanzienlijk langer en zie je sommigen net niet op de vuist gaan wanneer ze dreigen te worden voorgestoken, al is het maar omdat iemand gebruik wenst te maken het fruitsap-apparaat. Hoe dan ook genieten we van het fantastische uitzicht dat we toebedeeld kregen over Disney Lake.

Na het ontbijt zetten we meteen koers naar het park voor dag 2, de zon is even van de partij maar er hangt zeker ook regen in de lucht. Dat is merkbaar aan de drukte in het park ook, het is opvallend minder druk dan de eerste dag. We gaan eerst langs de City Hall, want aangezien het volgende week mijn verjaardag is kan ik een verjaardagsbutton afhalen. Het is even aanschuiven, maar wanneer het aan ons is worden we geholpen door een vriendelijke cast member en na ontvangst van een button krijg ik ook nog een persoonlijk telefoongesprek met Mickey Mouse die me een gelukkige verjaardag wenst.

Daarna besluiten we om, in tegenstelling tot ons eerste bezoek, gebruik te maken van het Fast Pass-systeem. Met dit ticketje kunnen we later op de dag aanschuiven in een rij voorbehouden voor een klein aantal personen waardoor we bijna niet zullen moeten wachten. We weten een Fast Pass te scoren voor ‘Big Thunder Mountain’ waarna we genieten van Pirates en ‘It’s a Small World’. Tijdens het aanschuiven merken we op dat we zo’n 2 uur na het scoren van onze eerste Fast Pass alsnog een tweede Fast Pass kunnen afhalen. Die besluiten we te besteden aan de ‘Peter Pan’-attractie, misschien niet de meest spannende maar wel één van de mooiste attracties met vaak lange wachttijden. We schuiven aan voor een ontmoeting bij Mickey Mouse, al houdt diens fotograaf er een aardig tempo op aan zodat het bezoek deze keer minder uitgebreid is als vorige keer.

Daarna is het tijd voor de ‘Big Thunder Mountain’ maar bij aankomst aan de attractie blijkt deze wederom een panne te hebben. Alsnog schuiven we aan in de Fast Pass-rij die desondanks behoorlijk lang is. Het is een gokje dat we nemen, maar het blijkt uiteindelijk wel de juiste gok te zijn door aan te schuiven. Voor we het weten zitten we voor het eerst tijdens ons bezoek op het mijntreintje.

We lunchen in ‘Fuente del Oro’, recht tegenover de ‘Big Thunder Mountain’. Een Mexicaanse snackbar in het Disneyland park waar we kiezen voor de ‘Loaded Fries’, frietjes bedekt met Mexicaanse groenten (lees: veel boontjes!), guacamole en Cheddar kaas. Het klinkt best vreemd maar het is ontzettend lekker! We kozen plaats op het terras in een omgeving dat volledig versierd werd ter promotie van de laatste Disney-Pixar film ‘Coco’.

Daarna gaan we even langs de winkeltjes in het park en Disney Village voordat we even kort langs het hotel gaan en terug naar het park keren voor onze middag af te sluiten met een ritje op ‘Autopia’, bij ‘Buzz Lightyear’, een stukje mee te pikken van de ‘Pirates vs. Princess’-parade en de ‘Disney Stars on Parade’ en uiteraard ons ritje bij ‘Peter Pan’.

Wanneer we terug keren naar het Rainforest Café is het duidelijk dat we later gaan eten dan tot nu toe onze gewoonte was. Het is overal aanschuiven of reserveren. Gelukkig zijn we maar met twee en kunnen we snel binnen bij ons favoriet restaurant in Disney Village. Deze keer belanden we in een hoek waar we nog niet eerder zaten, tussen de mensapen. Een heel ander effect tijdens het onweer!

Na het dinner keren we terug naar het park voor een fantastisch ritje bij valavond op de ‘Big Thunder Mountain’ waar we wederom aan de praat geraken met enkele Vlamingen en hun fantastisch zoontje die duidelijk geen blad voor de mond neemt. De ‘Big Thunder Mountain’ bij valavond is fantastisch om te doen, de effecten komen nog meer tot hun recht, het treintje lijkt nog sneller te razen dan overdag en de attractie geeft nog meer kriebels dan gewoonlijk.

Voor het vuur- en lichtspektakel besluit Saskia alleen terug te keren naar het hotel, terwijl ik blijf en me een fantastisch plekje weet te scoren in het midden voor het kasteel. Beste uitzicht op het gehele spektakel. Het terugkeer naar huis nadert alweer en diep vanbinnen voel ik me al afscheid nemen van deze fantastische plek. Ik word er zomaar een beetje week van.

Op weg naar de kamer neem ik uitgebreid de tijd om rustig nog in de winkeltjes rond te kijken, enkele souvenirs te kopen en mooie foto’s te maken.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s