Disneyland Paris – dag 3

Deze diashow vereist JavaScript.

Waar we tijdens deze hele reis voor gevreesd hadden blijkt ook waar, onze TGV die ons van het station aan Disneyland naar Brussel-Zuid moet brengen ondervind hinder van de Franse stakingen. Het is de enige TGV die dag die zal rijden maar vertrekt maar uit het station van Charles de Gaulle. Gevolg is dat we onze hele ochtend spenderen aan het vergaren van informatie. De conciërge van het hotel kan ons niet verder helpen en stuurt ons door naar het treinstation waar we meer dan een uur tijd verdoen. Nadat we vorige keer uren in het station hebben vastgezeten willen we echter zeker zijn dat onze trein zal rijden en hoe we daar zullen geraken. Uiteindelijk blijkt de enige oplossing de bus van Disneyland zelf te zijn of de taxi. Met beiden een extra prijskaartje waar het niet zeker van is dat we ons geld zullen terug krijgen.

Nadat we kort luisteren wat de taxi zal kosten trekken we eindelijk naar het park, het loopt ondertussen al bijna tegen de middag aan als we het park binnen wandelen voor de derde en laatste dag. Het is er beduidend drukker terug en de zon is ook meer aanwezig.

We trachten nog zoveel mogelijk van onze resterende tijd, die beperkt is door de ochtend die we in het treinstation spendeerden en tegen 16u willen we toch onze taxi nemen om file’s te vermijden en zodat we zeker onze trein niet missen.

We slagen er maar in enkele attracties te doen waar de wachtrij niet niet te lang van was. Maar toen we rond 14 uur lunch haalden in Cassey’s Corner en dat veroverden op de stoep voor het restaurant merkten we plots dat Main Street continu vrijgehouden werd. Een blik op het uurwerk en ons programma maakte veel duidelijk. Binnen 10 minuten zou de Princesses vs. Pirates-parade zou starten. En wij zaten zomaar op de eerste rij.

We besloten uiteraard om te blijven zitten en integraal van de show op de eerste rij te genieten. Meer dan de moeite. Daarna zit de reis er alweer zo goed als op. Nog een bezoekje aan de winkels en daarna halen we onze koffers af bij de Disney Express in een ontzettend rustig station en nemen we de taxi naar het station Charles de Gaulle. Drie kwartier later en een fikse regenbui later arriveren we daar.

Het is nog twee uur wachten op onze TGV en ook hier is de staking duidelijk voelbaar, de meeste winkels zijn gesloten. Gelukkig is er een voetbaltafel om ons nog even te amuseren voordat we uiteindelijk om een ontzettend rustige TGV stappen. Die rijdt zonder noemenswaardige vertraging en deze keer geraken we vanuit Brussel-Zuid wel nog vlot thuis. Het koste ons alleen een extra duit en wat uren in het park. Maar het weekend Disneyland Paris bleef ook de tweede keer ontzettend magisch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s