Dagje Efteling

Deze diashow vereist JavaScript.

Het was al weer enige jaren geleden dat we naar het prachtige Efteling op daguitstap gingen, maar met de 50e verjaardag van mama in het vooruitzicht en de mooie korting die ze daarvoor kreeg van het pretpark konden we 1 volledig toegangsticket besparen in prijs op 4 tickets.

Lekker vroeg in deze ochtend, nog niet te warm, vertrokken we onder een stralende zon naar Kaatsheuvel. Daar aangekomen werd het al behoorlijk druk, maar we hadden onze tickets al op voorhand online besteld en konden vlot aanschuiven om binnen te gaan in het park. Na een korte pitstop aan het sanitair begonnen we rustig in het, nog steeds, prachtige sprookjesbos.

Bij Hans en Grietje komt de geur van peperkoek je tegemoet gevlogen, en uiteraard kan ook een bezoekje aan Lange Nek niet ontbreken. Bij het passeren van ‘Villa Volta’ besluiten we daar onze dag vol attracties te starten. Een minder spannende versie van ‘Het Huis van Houdini’ in Bellewaerde naar mijn mening. Na een korte wandeling komen we aan bij ‘Sintniklaas-Plaets’ waar we ervoor kiezen de wereld van elfen en trollen te betreden. Even lijkt het alsof het aanschuiven voor niets is geweest, maar na een goede twintig minuten blijkt de attractie toch terug te werken en kunnen we alsnog de prachtige wereld aanschouwen.

Daarna reizen we door naar de ‘Vogelrok’ waar het duidelijk wordt dat het de eerste rollercoaster in jaren wordt voor de mama die de longen uit haar lijf gilt, niet snel genoeg kan grabbelen naar mijn hand en de hele rit uitzit met haar ogen toe. Gelukkig was het een dark-ride-attractie! 😉

Na een ritje op de ‘Carnaval’ en ‘Mr. Croque Monsieur’ besluiten we eerst te lunchen. Het mag best gezegd worden dat de horeca-gelegenheden in het pretpark best lekkers weten te serveren voor een zeer betaalbare prijs. Het broodje zalm smaakt overheerlijk!

In de middag trekken we naar de Piraña waar het aanschuiven is in de blakende zon. Gelukkig staan er enkele parasols opgesteld en doet het vooruitzicht naar lekker nat worden veel. Ondertussen krijgen we nog een mooi kleurtje. Het is voor het eerst dat aanschuiven aan de attractie ook lang duurt, maar met het stralende weer is het natuurlijk één van de meest geliefde attracties.

Onze kleding droogt snel op, en gelukkig maar, want op weg naar het Symbolica-kasteel lopen we hofnar Pardoes tegen het lijf die heel gewillig met ons op de foto gaat. Ook bij Symbolica is het behoorlijk lang aanschuiven, maar bij het binnen gaan wordt het al snel koel in het kasteel. Het is één van de nieuwste attractie’s en niet alleen is de facade ontzettend knap, ook de attractie zelf is adembenemend! Alleen bij de keuze van drie ‘verschillende’ ritjes kan een groot vraagteken geplaatst worden aangezien het eigenlijk verhaal op uiterst kleine details na amper verschilt.

Tijd voor wat spannenders dus! Een ritje op ‘De Vliegende Hollander’, mama is de enige moedige die het met me aandurft het schip te betreden, maar we zijn de haven nog niet goed en wel uitgevaren of ze beklaagt het haar duidelijk al. Ik word enorm vervloekt en ook deze rit gilt ze de longen uit haar lijf en zit ze met de ogen dicht uit. Jammer genoeg is het deze keer geen dark-ride…

Na een ritje op het schommelschip zetten we koers naar de Panorama waar we genieten van een helder uitzicht over de Efteling en de omliggende gemeentes en steden. Ontzettend knap met het fantastische weer. Ondertussen werd het alweer tegen 18 uur en tijd om te eten. Die zoektocht naar een geschikte locatie duurde iets langer, als echte Vlamingen zag de stoofvlees met frietjes er niet zo heel aantrekkelijk uit, maar uiteindelijk weten we een lekker restaurant te vinden op het Carnival-plein en geniet ik van een overheerlijke gyros die me doet terugdenken aan de Griekse snackbar op de hoek van de straat.

Tijdens de zomer vindt in de Efteling ook het Negen Pleinen Festival plaats waar het park open is tot 23 uur en vanaf 18 uur overal muzikanten en theater-acts optredens geven. Heel fijn om te zien! Wij zetten koers naar ‘Fata Morgana’ waar we ook genieten van het avondspektakel ‘Aquanura’. Na die show doen we nog enkele attracties opnieuw zoals de ‘Piraña’ en de ‘Droomvlucht’ voor we weer huiswaarts keren na een fijne dag!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s