Weekje Utrecht – Dag 3

Deze diashow vereist JavaScript.

Vandaag staan we wat vroeger op voor het ontbijt, want vandaag trekken we naar de Nederlandse hoofdstad! Na een heerlijk ontbijtbuffet frissen we ons nog even snel op voor we naar het station van Utrecht wandelen. Vandaag is het broeierig warm, net is meer dan de afgelopen dagen en ook de weersvoorspellingen voor de komende dagen beloven weer temperaturen tot tegen de 40°C.

Nadat een vriendelijke medewerkster van de Nederlandse sporen ons aan een correct treinticket hielp zodat de toegangspoortjes van het station ons toegang verlenen kunnen we met de trein richting Amsterdam. Vlot en snel arriveren we in het ontzettend drukke station van de hoofdstad. Als we buiten wandelen wemelt het langs alle kanten toeristen en mensen op weg naar hun werk. We starten onze dag met een bezoek aan Madame Tussauds en zetten dus in richting de Dam.

Aan Madame Tussauds staat al een hele rij aan te schuiven, maar we kochten onze tickets online aan en kunnen dus gebruik maken van een VIP fast lane. Handig want op nog geen kwartier tijd staan we al in de lift op weg naar het museum nadat we onderwerpen werden aan een heuse fotoshoot. ‘Lachen, naar boven kijken *flitsflits* zeer goed! Nu nog naar daar kijken, ja lachen, iets hoger ja, zeer goed pas op komt ie *flietsflits* Met dit nummertje kan u straks aan de uitgang uw foto’s aankopen nog een fijne dag en bezoek!’

Uit de lift volgt een flitsend voorsmaakje van wat en wie we allemaal mogen verwachten tijdens ons bezoek. En daarna wandelen we eerste ruimte buiten en worden we verwelkom door koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Het komende anderhalf uur gaan we bij George Clooney op de koffie, duiken we de opnamestudio in met Adele, gaan op de bank bij Robbie Williams, chillen een beetje bij Bob Marley en zelfs Johnny Depp is zo vriendelijk mee op de foto te gaan.

Een bezoek voelt een beetje aan als een blitsbezoek. Het is allemaal bijzonder snel voorbij en wanneer we de Marvel-figuren gedag zeggen lopen we het souvenir-winkeltje binnen en vertrekken we uit het museum met onze foto’s, de warmte buiten tegemoet.

Het loopt tegen de middag en we besluiten eerst wat te gaan eten. Het is gigantisch druk op de straten en omdat mama haar nog niet bijster goed voelt besluiten we het luchtig te houden tijdens de middag en gaan we voor een broodje bij een Hema-afhaalpunt. Met een broodje in de hand vatten we een klein stukje stadswandeling aan en duiken daarna de winkelstraat in.

Dat men overal de podia voor ‘Pride 2018’ opzet zorgt dat een heel deel van de ruimte ingenomen en dat dit ook invloed heeft op het verkeer waardoor de straten vaak nog smaller aanvoelen. Na enkele uren duiken we de grootste Starbucks binnen, voor wat verkoeling en een dosis cafeïne. Na nog een kort bezoek aan de Waterstones van Amsterdam besluiten we stilaan het bezoek af te ronden. Het is te warm, te druk.

Voor we weer richting Utrecht gaan staat er toch nog een must-visit op ons lijstje! Tony’s Chocolonely Store! Een muur met een heuse chocolademachine waar je zowel stukjes (om te proeven) als een bar (om te kopen) uit kan trekken, fantastisch! Daarnaast is er allerhande merchandising (shirts, sweaters, een boek,…). Vanzelfsprekend wagen we het chocolade mee naar huis te nemen. Te lekker om te laten liggen.

Het is ondertussen iets voor 4 en daar we vroeg aan de dag begonnen hebben we er toch al weer een moei bezoek opzitten. Wanneer ik op de trein over Facebook scroll merk ik op dat men een speciaal bezoek aan de Dom organiseert vanavond. Mama verlangt stilaan naar wat rust, dus dat is even ideaal!

Wanneer we in Utrecht arriveren snellen we ons naar de toeristische dienst en halen het vlak voor sluitingstijd waardoor ik dus kan deelnemen aan de Midsummer Night van de Domtoren. Omdat onze magen stilaan wel knorren na de lichte maaltijd van deze middag zoeken we een plaatsje op het terras van Brasserie Domplein voor elk een heerlijke pasta. Ze smaakt ons ontzettend hard.

Daarna wandel ik met mama en onze lading aankopen van deze middag richting het hotel, fris me snel weer op zodat ik tijdig terug aan de Dom ben. Tijdens deze speciale beklimming is er iets meer tijd, ligt het tempo iets trager, is de groep kleiner (én gezelliger) en krijgen we enkele malen een extraatje tegenover de gewone bezoeken. Eerste extra is het bezoek aan het eerste balkon van de Dom, zelfs van die hoogte is er al een mooie uitkijk over Utrecht in de valavond.

Veel van de info ligt me natuurlijk nog vers in het geheugen want het is nog maar twee dagen geleden dat ik de toren een eerste maal beklom, maar helemaal bovenaan steek ik wel nog iets nieuws op. Sint-Maarten, de goedheilig man die in enkele steden het werk van Sinterklaas nu en dan verlicht, is de patroonheilige van Utrecht. En bovenaan wacht ook de tweede verrassing, waar we een kijkje mogen nemen in de spits. Zo is ieder bezoek toch nooit hetzelfde en steek je telkens wel weer nieuwe informatie op.

Terug beneden wordt de beklimming afgesloten met een glaasje Prosecco in de tuin van de Dom. Een heerlijke zomeravond!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s