Weekje Utrecht – Dag 4

Deze diashow vereist JavaScript.

Na een een fantastische dag gisteren is het op onze laatste dag iets meer bewolkt, maar daarom niet minder warm. Na het ontbijt, het opruimen van onze kamers en het inpakken van onze valiezen (met enige moeite) checken we uit en zetten we koers richting het centrum van Utrecht voor nog enkele souvenirs.

We besluiten voor ons eigen gemak gebruik te maken van de lockers in het station, en tot onze verbazing kan één locker onze beide koffers huisvesten dus dat blijkt een groot gemak. Net daardoor kunnen we nog meer genieten van onze laatste dag zonder enige ergernis. We kuieren in de smalle steegjes van Utrecht en maken er een echte shoppingnamiddag van, want dat hebben we de afgelopen week nog niet echt gedaan. We duiken allerhande winkels in, maar ook echte souvenirshops of typische Nederlandse winkels.

Zo wandelen we binnen bij Henri Willig, een echte kaaswinkel (en kaasboer). Het is een heuse familiezaak dat ondertussen is uitgegroeid met meerdere vestigingen over Nederland en een echte webshop. Het kaasmeisje biedt ons allerhande kaassoorten aan, van de gewone Gouda tot kaas met pesto, kaas met appelsien (heerlijk verfrissende toets), geitenkaas,… Het kan dan ook niet anders dan dat we buiten wandelen met enkele kaasbollen in onze zak!

Tegen de middag keren we terug voor onze lunch waar de reis ook echt begon, bij Lebowski’s aan de Domtoren. We placeren ons terug op het terras en kiezen elk iets van de eigenzinnige menu. Op de achtergrond spelen ondertussen twee studenten verschillende instrumentale nummers, van klassiekere muziek tot een eigen uitvoering van de soundtrack van ‘Pirates of the Caribbean’. Fantastisch als afsluiter.

Na het middagmaal doen we nog enkele winkels, kuieren we nog éénmaal rond in de stad en tegen een uur of 3 besluiten we terug te keren naar het station en langzaam aan onze reis tot een einde te brengen en huiswaarts te keren. Het is tenslotte nog een kleine 3 uur treinen met verschillende overstappen.

Het is in Breda dat het plots misloopt, we hebben een geschikt plaatsje gevonden op de trein wanneer door de intercom weerklinkt dat er een probleem is met de deuren en de trein wordt afgeschaft. We kunnen de volgende trein nemen. Echter besef ik al snel, aan het volk op het perron te zien, dat die ongelooflijk druk zal zijn en aangezien het toch alweer tegen vijf uur aanloopt besluiten we de trein te laten passeren en iets te eten te zoeken in of aan het station. Dankzij mama vinden we buiten aan het station een geweldige bistro die zelfs zonder problemen een snack serveert in plaats van enkel de dinner-kaart na de uren. Zo geniet ik alsnog van een heerlijk broodje kroket!

Uiteindelijk kunnen we daarna onze reis goed en wel doorzetten en arriveren we rond 8 uur moe maar voldaan weer thuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s