Teambuilding

Deze diashow vereist JavaScript.

Na enkele maanden voorbereiden vond het afgelopen weekend onze eerste teambuilding plaats. Een weekendje weg om te werken aan de teamgeest, te genieten van lekker eten en even de boog niet gespannen te laten.

Gisteren begon de dag in het magazijn waar we met z’n allen de planning overliepen van het weekend en genoten van een heerlijke tas koffie met boterkoeken om klaar te zijn voor de teambuilding-activiteit later die middag. Daarna zetten we koers naar Noiseux waar we zouden verblijven in een chalet.

Tegen de middag kwamen we aan en verdeelden we de kamers, pakten we de koffers uit en lunchten we samen tijdens een spelletje ‘Regenwormen’. Het spel was nog niet goed uit of we kregen al telefoon van de animatoren van Exploraid die de middagacitviteit voorzagen. Ze begeleiden ons naar een terrein een beetje verder van het chalet waar reeds een heleboel team-uitdagingen waren opgesteld.

Eerst en vooral dienden we met het hele team door een spinnenweb te geraken zonder dat daarbij het web geraakt mag worden of dat lichaamsdelen door het web mogen gaan van andere leden dan diegene die door het web naar de andere kant reist. Het wordt meteen duidelijk dat deze opdrachten makkelijker klinken dan ze zijn. Na de activiteit krijgen we een korte evaluatie en gaan we aan de slag met de tips tijdens de tweede opdracht, het overbrengen van een kan water naar een andere kan met enkel behulp van 4 touwen en de kan daarna terug op dezelfde plek krijgen. Dit gaat al pakken beter. De derde opdracht die volgt verloopt zelfs perfect, met behulp van een aantal balken en touwen dienen we van het ene platform naar het andere platform te reizen met hele team.

Vol goede moed gaan we door naar de volgende opdrachten, bouwen we een landvlot dat over rollende balken voorgetrokken wordt maar bij de terugreis helemaal uit elkaar valt. Als afsluitende opdracht moeten we een pentagoon maken met een touw, en op de koop toe moet het geblinddoekt. Je kan al raden dat het heel wat gelach opleverde, vreemde beelden maar dat het helemaal geen pentagoon werd.

De fantastische middag werd afgesloten met Ratafia van een plaatselijke stoker en een korte wandeling voor we terug huiswaarts keerden naar de chalet voor een gezellige avond op het terras en een deugddoende barbecue alvorens iedereen zijn kans waagde aan de pooltafel.

Zaterdagochtend startte met een heerlijk krokant ontbijt en een adembenemend uitzicht over een Noiseux in ochtenddauw. Genieten met een heerlijke tas koffie van deze prachtige natuur. De tweede was gevuld met een team-competitie waar we tegen elkaar tapbiljart speelden en in de middag ons in twee teams deelden voor een partij Kubbs. Daarna was het alweer tijd om de valiezen in te pakken en de chalet proper te kuisen voor de volgende gasten voordat we afzakten naar Durbuy om het weekend te eindigen en te genieten van een lekkere burger met frietjes, helemaal klaar voor de rit huiswaarts!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s