JOE Nightwalk

De afgelopen weken was er bijzonder veel reclame voor de JOE Nightwalk wanneer je naar JOE luisterde. Het was de eerste editie van deze nachtelijke wandeltocht door het centrum van Antwerpen en een samenwerking met Golazo Sports. Tijdens de wandeltocht van 6 kilometer wandelde je door het centrum van Antwerpen, door de voetgangerstunnel naar Linkeroever en met de overzet terug naar het stad, ondertussen genoot van je van verschillende lichtinstallaties en vuur-acts.

Met 6000 deelnemers waren we, die gespreid starten aan hun wandeltocht. De wandeltocht werd aangegeven met pijltjes en langs de weg waren stewards voorzien die alles in goede banen moesten begeleiden. Starten deed je aan het Havenhuis waar het plein voorzien was van een mobiele radiostudio voor de nodige sfeer. Ondanks het gure weer (regen én wind…) was het al bijzonder druk toen we een half uur voor onze start op het plein kwamen waar, buiten de radiostudio eigenlijk niet bijzonder veel te beleven viel.

Ons inschrijvingsbewijs ruilden we om voor een startbandje en een glowstick en samen met Raf Van Brussel telden we af naar de start van onze groep waar Sven Ornelis deel van uitmaakte. Langs een donker route langs een haventerrein leek het een saaie start waar je toch al snel in elkaars weg liep (nadeel van een niet afgesloten terrein en dus verplicht op het voetpad te moeten blijven…)

Wanneer we aan het Eilandje kwamen passeerden we de eerste lichtinstallatie en aan het MAS was er al meteen een pitstop voor de meesten, met een interactieve lichtinstallatie van twee spookjes.

Pas een beetje verder kwam de eerste lichtinstallatie die indruk maakte, een lichtgevende muzikale piano. Hierna ging het richting het Felix Pakhuis waar een mooi lichtspektakel werd vergezeld van rook-gevulde bellenblazen. Daarna kwam je terecht in het drukke stadscentrum van Antwerpen waar de stewards moesten zorgen voor de veiligheid, maar meermaals bleek dat hun onvriendelijkheid en desinteresse zorgde dat mensen op gevaarlijke manieren de drukke straten overstaken.

Ondertussen bleek ook dat door de drukte op de route vaak voetpaden of smalle straatjes dicht slipten en het wandeltempo hierdoor naar beneden trok. Gelukkig kon je je meermaals vergapen aan knappe lichtinstallaties of muzikale acts.

Pas tijdens de voetgangerstunnel werd het problematisch en kon je niet anders dan het bijzonder trage slakkengangetje volgen in een ongezellige tunnel en flauwe plezanterikken die irritante geluiden lieten weerklinken. Wanneer je dan eindelijk de voetgangerstunnel boven komt aan Linkeroever loop je direct de controle- en tussenstop in waar je, jawel(!), weer mocht aanschuiven… Na de controle mocht je… weer aanschuiven voor een soepje.

Omdat hier al helemaal niks te beleven viel en er zelfs geen lichtinstallatie te zien viel, waardoor deze omweg helemaal nutteloos bleek, gingen we snel verder en keerden we terug met de overzet naar het stad. Ondertussen waren we op nog een kilometer van het einde en stelden we vast dat we het merendeel van de laatste route al gezien hadden in onze weg naar het Havenhuis (leve evenementen die amper bereikbaar zijn met het openbare vervoer *kuch*) besloten we te opteren om terug huiswaarts te keren.

Al bij al zaten er zeker enkele mooie acts uit, maar bleek de JOE Nightwalk voor ons geen echt geslaagd evenement en bleek er aan de organisatie nog wel wat sleutelwerk te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s