Samson & Gert Kerstshow 2018 – 2019

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na de fantastische kerstshow vorig jaar kreeg ik ook dit jaar mijn zus overtuigd mee te gaan naar de nieuwe Samson & Gert kerstshow. Jammer genoeg lag ze donderdagavond nog niet goed en wel in haar bed of ze strompelde weer naar beneden met de melding ‘Broer Troy, we hebben een probleemke’. Na het Kerstfeest eerder die dag werd ze ziek en toen ik haar vrijdagochtend wakker maakte voor het vertrek bleek ze nog niet veel beter. Ze ging terug naar bed terwijl ik al stevig baalde dat ik de kerstshow alsnog zou moeten missen. Een kleine 2 uurtjes slaap later zag ze er al wat beter uit, kwam er al wat meer gebabbel uit haar mond en voelde ze haar ook beter. Gewapend met wat medicatie en een plastiek zakje voor op de trein mocht het plots toch nodig blijken haalden we onze allerlaatste trein en geraakten we net op tijd in De Panne voor de kerstshow.

Net als vorig jaar is het scenario van Viktor Verhulst en naar mijn gevoel ligt het niveau van de show weer iets meer in lijn zoals de spannende shows uit de jaren ’90. Na showopener ‘We Gaan Beginnen’ halen Samson & Gert hun vrienden op het podium. Eerst mag de burgemeester aantreden. Echter is hij gehuld in een tennisoutfit en heeft hij een tennisraket mee. Samson is uiteraard nieuwsgierig en vraagt dan ook wat de burgemeester van plan is met ‘die slappe tet’. Zowel Gert als de burgemeester kunnen zich niet weerhouden van uit te barsten in een lichte slappe lach, verrast door wat de pratende hond zegt. ‘Die hadden we nog niet gehad’ en ‘hij is groot geworden’ is het enige wat Gert en de burgemeester weten te repliceren vooraleer de burgemeester meedeelt dat Marie, de huishoudster, naar Lourdes is. Ook Van Leemhuyzen ziet daardoor de kans een hele dag te genieten van zijn Gameboy. Alberto zijn maamaa is ook mee op groepsreis naar Lourdes waardoor hij zich zal bezigheden met het leegeten van een hele zak snoep. Echter zijn de dames vooruitziend geweest en hebben ze Alberto’s nicht, Angela, ingeschakeld om een oogje in het zeil te houden. Een geluk bij een ongeluk wanneer de burgemeester een brief ontvangt dat meneer Dobbermans naar het dorp zal komen voor een heuse hondenwedstrijd want Angela is hondenkapster! Wanneer Van Leemhuyzen en Alberto het papier wegbrengen worden ze verrast door een schatkaart die uit de lucht komt gevallen. Kapitein Lena Lang heeft een schat verborgen en door het oplossen van verschillende opdrachten kunnen ze deze terugvinden. Het levert een spannende opdrachtentocht op alsook een verrassende metamorfose voor Samson die de Jani in de burgemeester naar boven haalt.

De Samson & Gert Kerstshow 2018 – 2019 staat bol van de oude en nieuwe hits, met ‘Handen Hoog’ en kerstsingle ‘Samson de Kersthond’ die dit jaar nog verschenen maar ook ‘Wij Gaan Beginnen’, ‘Wij zijn bij de Brandweer’ en ’10 miljoen’. In de show zelf diepen Alberto en Van Leemhuyzen zelfs ‘Wij Zijn Rijk’ nog even op, een lang vergeten Samson-nummer.

Kortom staat ook deze show weer bol van de dolle fratsen, vriendschap en nostalgische liedjes.

Na de show geniet je nog van een dag Plopsaland waar tijdens de eerste week van de Kerstvakantie de Ketnetfandagen lopen. Kaatje, De Helden,… ze verwelkomen de kinderen met graagte. Mijn zus had echter alleen maar oog voor ‘Heidi the Ride’ en of die al dan niet open ging. Een beetje ziek zijn zou haar duidelijk niet tegenhouden. Zelf was ik daar nog niet echt van overtuigd en daar Heidi nog niet open was zetten we koers naar ‘Het bos van Plop’. In tegenstelling tot vorig jaar is het bijzonder druk in het park en het was dan ook meer dan een uur schuiven. Daarna wou mijn zus toch zeker iets wilder en gingen we naar ‘Viktor’s Race’ en zelfs die vond ze nog niet uitgelaten genoeg. Ze was dan ook blij daar tijdens het aanschuiven op te merken dat er een karretje over ‘Heidi the Ride’ denderde en dus moesten we wel koers zetten naar de attractie.

Meer dan anderhalf uur moesten we aanschuiven, maar het leverde wel een spannende rit op zo in het donker! En ook één met een fantastisch uitzicht bovenaan met alle lichtjes in het park en de omliggende gemeenten. Zeer waarschijnlijk ook de rit waar ik het luidst gilde want in het donker leek Heidi nog net iets harder en hoger te gaan dan anders.

Het vormde tevens de laatste attractie voordat we nog snel genoten van ‘Winter Magic’, het lichtfestival van Plopsaland voordat we weer huiswaarts keerden met een zichtbaar vermoeide zus. Maar wel met twee voldane kinderharten.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s