Nina Nesbitt – The Sun Will Come Up, The Seasons Will Change

Het is al enige jaren geleden dat ik Nina Nesbitt ontdekte op Tumblr, toen nog zonder platencontract en net klaar voor op tournee te gaan met Ed Sheeran in zijn voorprogramma. Ze had toen net haar één van haar eerste single’s uit: ‘The Apple Tree‘.

Ondertussen bracht ze een debuutalbum uit, ‘Peroxide’, had ze een relatie met Ed Sheeran (het nummer ‘Nina’ op het album ‘X’ gaat over haar), nam ze afscheid van haar grote platencontract ‘Island’ die haar debuutalbum lanceerde en bouwde ze een grote, online, fanbase uit.

In 2016 bracht ze ‘Life in Colour’ uit, een EP dat het gevolg was van een online actie waar ze achter de verhalen vroeg van fans en op basis daarvan een song schreef. Het was het eerste werk sinds het verlaten van haar platenmaatschappij.

‘The Sun Will Come Up, The Seasons Will Change’ laat een heel andere Nina Nesbitt klinken dan die van haar debuut-album. Het is een album dat ze over een periode van 3 jaar schreef in haar kamer, aan haar computer. Door het feit dat er geen platenlabel was, was het moeilijk andere te overtuigen met haar samen te werken waardoor dit album een concept is van A tot Z en het verhaal volledig van haarzelf is.

Dat concept loopt door van het artwork tot de liedjes en de opbouw, zo hoor je het water kabbelen op het openingsnummer ‘Sacred’. Over de start van de carrière, het tekenen van een eerste platencontract en alles dat zo snel kwam bezingt Nina in ‘The Moments I’m Missing’. In ‘Colder’ komt haar gebroken hart aan bod.

‘Loyal To Me’ gaat daar verder op in, en dan wel meer over hoe het is om belogen en bedrogen te worden door jongens. Het was tevens de eerste single uit dit album, een heerlijke nineties-sound die ook een video verdiende in de stijl van weleer, met een strakke dans.

Tijdens de voorbije jaren schreef Nina Nesbitt ook verschillende nummers voor andere artiesten, één van die nummers was oorspronkelijk bedoeld voor Rihanna maar belande nu toch op haar eigen album. ‘Is It Really Me You’re Missing’ werd een knappe en strakke ballad.

‘Love Letter’ klinkt dan wel lekker romantisch, het is vooral een nummer over het besef dat ze niet langer verliefd is op diegene die ze graag zag en hoe die persoon totaal geen meerwaarde (meer) biedt aan haar leven. Het laat nog maar eens duidelijk blijken hoe persoonlijk dit album geworden is. Zo horen we het besef dat haar leven zich in een totaal ander stadium bevindt dan dat van één van haar beste vriendinnen in het nummer ‘Chloe’. ‘Empire’ bevindt zich tussen die 2 nummers en gaat over hoe ze dolgraag iets wil bereiken met haar muziek, niet altijd een idee hoe dat moet maar dat ze desondanks dat wel rijk zal bouwen.

Gelukkig is er ook hoop terug te vinden, zo gaat ‘Things I Say When You Sleep’ over de persoon die ze graag ziet en het besef daarvan. ‘Last December’ over het ontmoeten van die persoon. Het album sluit af met de titeltrack ‘The Sun Will Come Up, The Seasons Will Change’, en het is zowat mijn favoriete nummer van het hele album. Het is een nummer dat gaat over hoe alles loopt, hoe alles kan veranderen maar dat ondanks de zon elke dag opgaat ook alles wel weer beter wordt, dat de seizoenen veranderen.

‘The Sun Will Come Up, Seasons Will Change’ verscheen bij Cooking Vinyl, een platenmaatschappij die in tegenstelling tot de grote maatschappijen voornamelijk het logistieke op zich neemt, maar de rechten en het creatieve bij de artiest zelf laat. Naast de CD verschijnt het album ook op vinyl en is het verkrijgbaar als een pakket met een geschreven brief, polaroids én de geur van lotussen!

Voor op de iPod: ‘Sacred’, ‘The Moments I’m Missing’, ‘Colder’, ‘Loyal To Me’, ‘Somebody Special’, ‘Love Letter’, ‘Empire’, ‘Things I Say When You Sleep’, ‘Last December’ en ‘The Sun Will Come Up, The Seasons Will Change’.

2 gedachten over “Nina Nesbitt – The Sun Will Come Up, The Seasons Will Change

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s