Robbie Williams – Under the Radar – Volume 3

‘Under the Radar’ is een reeks van album exclusief voor de ultieme Robbie Williams fans dat gelanceerd werd in 2014, vlak voor het aankondigen van de ‘Let Me Entertain You Tour’. Eind 2017 verscheen de tweede editie en nu is er dus de derde editie.

Op deze albums zijn verschillende nummers terug te vinden die geschreven werden tijdens de sessies voor gewone albums maar het om één of andere reden niet haalden (omdat het te dicht bij een ander album lag, er een betere mix was, het niet paste binnen het geheel,…) maar op die manier toch nog hun weg vinden naar de echte fans. Het zijn complete demo’s, vaak zelfs volledig afgewerkte songs. Extra leuk aan de albums is dat ze enkel en alleen via RobbieWilliams.com verkocht worden en, indien gewenst, gesigneerd worden door Robbie Williams himself.

Het nieuws werd aangekondigd eind vorig jaar, en in tegenstelling tot anders, werd dit album het ideale Valentijnscadeau en gene cadeautje onder de Kerstboom. Ondertussen werd bekend dat Robbie in 2019 tweemaal een residentie zal hebben in het Wynn Hotel in Las Vegas, zal optreden in Hyde Park, hij de muziek zal verzorgen voor de musical ‘The Boy in The Dress’, naar het gelijknamige kinderboek van David Walliams en dat er een Kerstmis album zal verschijnen. Drukke tijdens dus!

Maar, over naar ‘Under the Radar – Volume 3’ dus! ‘The Impossible’ mag dit album openen en meteen heb ik de schrik dat het een beetje wordt zoals ‘Under the Radar – Volume 3’, dat voor mij weinig tot geen goede tracks had die echt overeind blijven. Gelukkig veranderd dat met ‘Gold’, het tweede nummer dat een eighties-sound over zich heeft hangen. Het werd geschreven met en geproduceerd door Karl Brazil, de vaste drummer van Robbie. Ook ‘Dirty Rotten’, over de sociale angsten en ze trachten te overwinnen overdag.

In ‘Indestructible’ horen we een sample terug van ‘Gypsy Woman’. Het originele nummer werd geschreven met Guy Chambers, na enkele jaren van afwezigheid terug één van de vaste songwriter-partners. Naast het originele nummer vinden we ook een remix terug door de heren van Project Money, die ook instaan voor de muzikale bewerkingen in de Britse X-Factor waar Robbie Williams eind vorig jaar, samen met zijn vrouw Ayda Williams, jurylid was.

‘No F**ks’ is het resultaat van een poll tijdens één van de vlogs waar Robbie de vraag stelde of het nummer ‘Love Attack’ moest noemen of ‘Summer Back’. Het werd ‘No F**ks’, het nummer zelf blijft een catchy tune die al snel in jouw hoofd blijft hangen. Zo ook ‘Bye Bye’ dat nogmaals etaleert wat een goed team Robbie samen vormt met Karl Brazil en Benjamin Castle als songwriter-partners.

‘Reality Killed the Video Star’ leent enkel en alleen de titel aan het gelijknamige album uit 2009. Robbie wist op dat moment nog wel van het bestaan van het nummer maar was het zowat kwijt. Wie goed luistert herkent hier en daar wel een stukje uit ‘Shame’, het duet met Gary Barlow uit 2010. Sommigen denken dat het over hun vriendschap / relatie gaat ten tijden van voor het gesprek waarin alles werd uitgepraat, maar dit werd door Robbie ontkent in de track by track videos.

‘I Just Want People to Like Me’ was het nummer dat dienst deed als promotiesingle voor ‘Under the Radar – Volume 3’ en het is een typische poprock nummer zoals Robbie is op zijn best. Groots, strakke beat. Het werd samen geschreven met Tim Metcalfe en Flynn Francis, het duo waarmee hij ook ‘Take The Crown‘ schreef. Het blijft tot op heden één van mijn favoriete albums van Robbie Williams en het is dan ook fijn om een akoestische versie van ‘Hunting For You’ en een nieuwe mix voor ‘Into the Silence’.

Het standaard album sluit af met ‘The National Anthem of Robbie’, het volkslied/fanlied dat ook gebruikt werd tijdens ‘The Heavy Entertainment Show Tour‘ in 2016. De deluxe versie kwam nog met 2 extra downloads ‘Home Again’ en een extra versie van ‘Gold’.

Voor op de iPod: ‘Gold’, ‘Dirty Rotten’, ‘Indestructible’, ‘Indestructible (Project Money Remix)’, ‘No F**ks’, ‘Bye Bye’, ‘Reality Killed the Video Star’, ‘I Just Want People To Like Me’, ‘Hunting For You (acoustic)’, ‘Into the Silence (Ambient Mix), ‘Home Again’ en ‘Gold (Alternative Version)’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s