Dagje Pairi Daiza

Het is van één of ander schoolreisje in het lager, ergens in de jaren ’90 toen Pairi Daiza nog Paradisio was (ik hoor de jingle van de reclame nog ergens achterin mijn geheugen), geleden dat ik nog naar Pairi Daiza trok. Wat me van die schoolreis bijbleef was dat het voornamelijk een vuil, stinkend park was met dieren die amper of niet verzorgd waren en in hun eigen stank verbleven.

Ondertussen zag ik al meermaals prachtige beelden van het park, en dus trokken we op familieuitstap naar Paira Daiza! Het goede weer… dat kwam pas in de late namiddag vanonder de wol waardoor we voor de eerste regenbui flink losbarstte de eerste vollière/serre binnen gingen.

Tussen alle bomen en struiken zitten ook andere dieren verstopt, er is een heuse hangbrug geïnstalleerd die zicht geeft op een apeneiland. Kortom, de serre huist meer dan enkel vogels. Door het warme weer van buiten voelt het binnen de serre snel doef, en toch blijft het net een beetje te veel ruiken naar de urine van de dieren. Dat er überhaupt mensen zijn die in de plaatselijke cafetaria kunnen eten is me dan ook een raadsel.

Van de volière gaat het naar het gebouw met de aquariums, het is er ontzettend donker maar daardoor komen de prachtige vissen net beter op de voorgrond. Wat is het jammer dat zelfs volwassenen nog niet het kunnen hebben niet op het glas te tikken en niet continu te moeten roepen wanneer de gangen smaller en donker worden.

Daarna is het tijd voor de frisse buitenlicht nu het over is. Je waant je in het park al snel op reis, met prachtige gebouwen uit het verre buitenland, de knappe tempels, de smalle steegjes in rotssteen,… Want het park is een dierenpark met grote wandelafstanden. Geen buren van elkaar, maar wel met telkens enorm prachtige landschapsomgevingen.

Bij de panda’s valt weinig te zien. Of niks eigenlijk. Maar de zeeleeuwen die worden gevoederd, de pinguïns wandelen je tegemoet wanneer je hun strand betreedt. Overal olifanten in het park, het is te gek voor woorden. Maar ook de tijgers hebben een adembenemend verblijf.

Ook het nieuwe stuk aan het park, Canada ziet er prachtig uit. Wanneer je de beren op enkele meters van je ziet plaatsnemen op een steen aan het water. Daar wordt je even stil van. Het is er prachtig!

Het park is open van 10u00 tot 21u00, maar die tijd heb je echt wel nodig. De vogelshow is om van te genieten, de vogels lijken je wel meermaals recht te willen aanvallen en ook het stoomtreintje (waar je een klein bedrag voor moet bijbetalen) is wel eens fijn om te doen. Het park onderging een duidelijke metamorfose, het is er mooier geworden en ’s avonds ben je een heleboel foto’s rijker en nog meer kilometers in de schoenen!

Een ideale uitstap voor mooie seizoensdagen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s