40-45

Net iets meer dan een jaar geleden genoot ik al eens van de spektakelmusical ‘40-45‘ in het Studio 100 Pop-Up Theater. Maar het was zo ontzettend goed en groots dat het quasi onmogelijk is alles in één keer te vatten. Je zou kunnen wachten op de DVD uiteraard, maar het is natuurlijk nog talloze keren fijner het in het echt nogmaals te beleven.

Toen ik opmerkte dat Reizen Lauwers een bus inlegde naar de voorstelling was die dan ook snel geboekt. Deze pikte ons handig op aan Hotel Serwir (en zette ons daar na de voorstelling ook weer af.) Gemakkelijk, snel en handig!

Een klein uurtje voor de voorstelling begon arriveerden we ter plaatse, we hadden dus voldoende tijd om nog iets te eten (een frietje en een vegetarische hamburger) en te drinken voor de show. Hadden ze aan de shop (die overigens verplaatst is van de ingang naar het midden van de foyer) geen technische problemen gehad aan de kassa hadden we die ook op voorhand kunnen kopen, maar nu dus niet.

Alleen al de foyer blijft een huzarenstukje om even rustig van het decor te genieten. Maar ook als je de theaterzaal opnieuw binnenkomt valt op hoe groots alles is. Zelfs als je het verhaal al kent gaat het niet vervelen. Het blijft even spannend, ontroerend en beklijvend. Maar ook al het spektakel blijft indruk maken. Het vliegtuig, het vuur, de echte geweerschoten en explosies,… Adembenemend!

Jammer genoeg een cast zonder Jonas Van Geel en Jelle Cleymans, maar wel met Jo Hens en Michiel De Meyer. Ondertussen heb ik de CD-soundtrack al eindeloos vaak gespeeld, toch kwamen Jo en Michiel aardig dicht in de buurt van de CD-tracks ingezongen door Jonas en Jelle. Ook Clara Cleymans werd vanavond vervangen door Daphne Wellens.

Als je hem nog niet zag, het is en blijft een grote aanrader! Zelf kocht ik deze avond het boek en de DVD zodat ik ook thuis nog (vaak) kan nagenieten. Dat mijn zetel zelf niet zal rond rijden neem ik er dan maar bij…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s