Tatyana Beloy – Nooit Meer Stiefmoeder

‘Nooit meer stiefmoeder’. Doorheen de jaren heb ik al verschillende partijen in mijn leven gehoord die een haat hebben aan het woord ‘stiefmoeder’ omwille van de negatieve bijklank. Een boek met een titel als dit trok dan ook snel mijn aandacht en de wil om te lezen.

Samen met gedragstherapeut Erik Franck gaat Tatyana Beloy in dit boek op zoek hoe je zo een nieuw samengesteld gezin positief kan benaderen. Het is de bijdrage van Erik Franck die dit boek niet alleen een roep tot een positieve manier van een samengesteld gezin uitbouwen maakt, maar ook tot een boek maakt over hoe relaties (in al zijn vormen) werken en positief benaderd kunnen worden.

Dat er continu wordt teruggekoppeld naar het persoonlijk leven van Tatyana Beloy en hoe ze bepaalde situaties anders aanpakt in het begin door haar gesprekken met de gedragstherapeut maken het fijn, maar tevens zo herkenbaar.

Extra pluspunt dat een nieuw samengesteld gezin ook niet alleen over positieve communicatie draait, maar ook rekening houden met ieder persoon in de hele complexe situatie en alle partijen hun tempo volgen in het uitbouwen van een nieuwe, veilige, thuis.

En vooral, eindelijk eens geen roep naar een nieuw woord voor stiefmoeder. Geen plusmama. Gewoon, Taty. Want laat ons wel wezen, je hebt altijd maar 2 ouders. En geen enkeltje meer.

Een fijn boek als je relaties (in vriendschap, liefde, werk,…) beter/anders wil aanpakken. Of als je gewoon even herkenbare situaties wil lezen over nieuwe samengestelde gezinnen en hoe je ze ook had kunnen aanpakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s