Foodbag

De hele Corona-crisis is voor een aantal sectoren ook een goede zaak. Zoals bijvoorbeeld die van de maaltijdboxen, ook zij zagen de afgelopen weken een toename in nieuw cliënteel. De reden is natuurlijk niet heel ver te zoeken, naar de supermarkt was nooit echt heel fijn (zeker niet in weekends), maar de afgelopen weken werd het misschien wel een echte straf. Aanschuiven om binnen te mogen, verplicht moeten rondrijden met een nog half natte, gedesinfecteerde, winkelkar, de helft van de kassa’s die open is maar bovenal: een gebrek aan de producten die we gewoon zijn om te gebruiken (dankjulliewel hamsteraars die nu verder kunnen tot eind 2022…)

Een maaltijdbox is dan eens zo handig, zonder problemen worden quasi alle ingrediënten voor 3 of meer maaltijden aan jouw deur geleverd, inclusief recepten. Dubbele win, want ook de vraag “wat eten we vanavond in hemelsnaam weer?” is met de noorderzon verdwenen. Het is alleen nog een kwestie van kiezen waar je bestelt, want zoals er allerhande supermarkten zijn is ook de markt van maaltijdboxen ondertussen redelijk goed voorzien van leveranciers.

Zelf koos ik voor het Belgische Foodbag, dat vorig jaar fusioneerde met de enige andere Belgische maaltijdbox-leverancier Smartmat. Iedere week heb je keuze uit 16 recepten, waarvan minstens 4 vegetarisch zijn, die bol staan van Belgische (streek)producten. Heerlijk seizoensgebonden maaltijden zijn daar het rechtstreekse, positieve, gevolg van. Samen met alle ingrediënten wordt een receptenboekje geleverd zodat je makkelijk aan de slag kan. Ieder gerecht is op een half uurtje tot 40 minuten klaar en vergt geen speciaal materiaal.

Je kan de box al laten leveren voor 1 persoon (wat niet bij elke maaltijdbox-leverancier mogelijk is) en bij enkele recepten is de portie voldoende ruim om er nog een dag langer van te eten. Daarnaast blijven er ook meer dan eens een deel van de ingrediënten over die je perfect kan (her)gebruiken in andere maaltijden of als snack voor de televisie kunnen dienen. Handig dus!

Vlees of vis wordt steeds 150 gram per persoon voorzien, maar groenten zijn meer dan voldoende aanwezig waardoor je zeker niet met honger van tafel zal gaan en een minder opgeblazen gevoel hebt na de maaltijd. Positive sideeffect dus!

De voorbije weken toverde ik onder andere een pokébowl met zalm, gevulde aardappel met kruidenkaas, hamburger Caprese met broccoliestoemp en een pizza met spekjes, asperges en kruidenkaas op tafel.

Om de vingers bij af te likken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s