Suzan & Freek livestream

Foto bron: Facebook Suzan en Freek – Foto credit bij: EvaCaptures

Heel veel Belgische en Nederlandse artiesten zagen de afgelopen maanden hun tournee’s tijdelijk uitgesteld of zelfs geschrapt worden. Ook de zomer zal er eentje worden zonder festivals, zonder de kleinere stadsoptredens en ook de concerten die voorlopig nog ingepland staan in het najaar worden steeds een groter vraagteken.

Maar stilletjes aan kan en mag weer wat meer en borrelt de creativiteit ook naar boven. De laatste tijd deden heel wat artisten lives via Facebook en Instagram, werden oude concerten van onder het stof gehaald en (gratis) gestreamed.

Suzan & Freek organiseerden een echt live-concert in een concertzaaltje dat je live kon streamen vanaf €5, ze nodigden 30 mensen uit die in de zaal aan een tafeltje live mochten meegenieten van het concert.

Net iets langer duurde de set waarin ze hun hele debuut-plaat speelden samen met de nieuwste single ‘Weg van jou’. Ondanks ze hun best deden connectie te maken met het publiek, zowel in de zaal als thuis, merkte dat het gebrek aan een echt live-publiek toch een beetje de sfeer dempte.

Echter lieten de band, Suzan en Freek het niet aan hun hart komen en speelden ze een strakke set neer die vlot van het ene nummer naar het andere ging met korte bindteksten. Ook het oude showbizz-trucje van even af en op het podium te gaan voor twee extra nummers werden toegepast, al beseften Suzan en Freek hoe belachelijk en raar dat trucje ondertussen is. Maar het publiek verwacht het uiteraard wel, dus deden ze het vanavond ook maar.

Via een tablet of telefoon kon je het concert makkelijk streamen naar jouw Apple TV of Chromecast en met een surround-systeem genoot je van het geluid alsof je echt op een concert was.

Fijn dat we voorlopig dit alweer hadden in afwachting van een echt concert!

Suzan zag er met haar witte Doc. Martens over echt geweldig uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s