Een fijn weekend

Het is zomer, maar eentje zoals geen ander. Het zijn heftige maanden geweest. De wereld ziet er helemaal anders uit in 2020, onze sociale contacten zijn beperkt, uitstappen zien er anders uit en zijn beperkt. Geen concerten, geen feesten. Het leven heeft maanden volledig ‘on hold’ gestaan en de ‘play’-knop lijkt nog niet helemaal ingedrukt te zijn. Jammer genoeg ziet het er naar uit dat het nog een tijdje zal duren voor dat we terug naar een normaler bestaan kunnen en mogelijks moeten we dit alles zelfs nog eens herbeleven.

Ook op persoonlijk vlak is het een heftig parcours geweest in tussen tijd.

Maar onder de stralende zon sprak ik afgelopen vrijdag af met Gaëlle die er al even stralend uitzag. Vlak voor de hele lockdown werd afgekondigd spraken we voor het eerst af in de bijna tien jaar dat we elkaar kennen, en het werd dus dringend tijd volledig bij te praten.

Dat deden we bij Otomat in Gent, waar ze alle maatregelen nauwkeurig naleven. Je wacht buiten op het terras tot een medewerker je begeleidt en een tafeltje toewijst. Net zoals vorige keer was de pizza ontzettend lekker, misschien een beetje onhandig om dit zonder bestek te eten (want die is de bedoeling) en toch proper te blijven met alle rucola en sneetjes ham. Maar ach, je moet je toch vuil mogen maken tijdens het eten.

We opteerden ervoor om ook een dessert te smullen, we beslisten om de ‘Triple Chocolate Pizza’ te delen. Geen van ons had hiervoor al een pizza met chocolade gegeten, dus we waren best benieuwd en ik spreek voor ons beiden als ik zeg dat het ons van ons kousen blies (om de uitdrukking ‘culinair orgasme’ niet te gebruiken.) Zelf ben ik over het algemeen geen fan van marshmallows (ze zijn een overbodige toevoeging op trendy warme chocolademelkjes), maar deze waren perfect! Net voldoende gesmolten, net als de chocolade die net niet knapperig was. Als je langsgaat, een enorme aanrader!

Na de Otomat besloten we onder de stralende zon te genieten van enkele drankjes aan de Missy Sippy, en net op tijd af te ronden om de laatste trein naar huis te halen. Dit deed zo een deugd!

Op zaterdag zag ik Katalin weer, en ook de zon was weer van de partij. Na al die tijd nog eens gaan shoppen. Het was deugddoend om de Fnac te kunnen binnen duiken met een mede boekenliefhebster en tussen de koopjes te rommelen, enkele films op de kop te tikken. Even neuzen in de Primark en H&M, wegdromen op de home-afdeling bij alle knusse spulletjes.

Voor het eten trokken we naar Ellis Gourmet op de Korenmarkt, waar wederom ook de maatregelen goed nageleefd werden. Toch snappen nog steeds veel mensen niet dat ze buiten op het terras dienen te wachten, en pas kunnen plaatsnemen wanneer een tafel gedesinfecteerd werd en opnieuw ingedekt. Het maakt het werken voor de diensters er zeker niet makkelijker op. We werden bedient door een dienster waarvan de glimlach ontzettend hard doorheen haar mondmasker scheen. We doopten haar Frances (het kassa-ticket maakte ons overigens niets wijzer naar haar echte naam…). We bestelden fingerfood en kozen ervoor om 2 dishes te bestellen zodat we konden sharen. Maar de hamburgers (met de overheerlijke frietjes!) verschenen eerder op tafel. De fingerfood doopten we dan maar om als dessert. Naar gewoonte waren de burgers om de vingers bij af te likken (letterlijk dan.)

De union rings werden jammer genoeg niet geserveerd met de gewoonlijke BBQ-saus, en om eerlijk te zijn vond ik de vervanger niet echt om naar huis te schrijven. Daarnaast bestelden we als tweede dish fingerfood de Parmesan Potato Churros, zelf vond ik deze niet echt wauw en de rozemarijndip deed me terugdenken aan mijn kindertijd, naar een gulp water uit het bubbelbad met geur binnenkrijgen in het zwembad.

De heerlijke namiddag shoppen sloten we wederom af met een zonnig terrasje en een heerlijk lange babbel.

Het was een ontzettend deugddoend en fijn weekend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s