Dagje Plopsafstaaand

Begin dit jaar bestelden we tickets voor de Proximus-klantendag die dit jaar door zou gaan in Plopsaland in april. Het is quasi nodeloos te zeggen dat er een ondertussen wel gekend en fel besproken virus een stok voor stak en dus werd de klantendag uitgesteld. Omdat de maatregelen zeker nog geruime tijd zullen aanhouden werden later de tickets omgezet zodat iedereen op een dag naar keuze het pretpark kan bezoeken.

Het was dus ook bijzonder fijn toen Samson & Marie vlak voor de start van de zomer met een filmpje kwamen waarin ze Plopsaland voor een jaartje Plopsaaafstand doopten en even in klare en duidelijke taal de maatregelen die het park trof overlopen.

Samen met de zus vertrokken we best vroeg op de trein, want door werken deed de trein er iets langer over en na verschillende trein-avonturen vonden we het beter nog een klein uurtje te vroeg aan het park te zijn dan pas tegen de middag aan te komen bij vertragingen. Gelukkig (of niet?) verliep alles vlot en kwamen we iets na 9 uur al aan bij Plopsafstaaand, maar we waren zeker niet de eersten. Zodra je de parking verlaat begin je aan te schuiven en werd er alles aan gedaan om het zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen. Twintig minuten voor het park eigenlijk open zou gaan konden we al binnen en zagen we dat de eerste attracties al proef draaiden. We deden een plaspauze, checkten bij ons gezelschap wanneer die zouden arriveren en brachten een bezoekje aan de winkel.

Iets voor tien uur hadden we er al een ritje op Heidi the Ride opzitten en een frisse duik genomen om de Dino Splash. Die attractie werd tegenover vorig jaar nog verder aangepast en uitgebreid waardoor het visueel een echt pareltje is geworden, zowel tijdens het wachten in de wachtrij als tijdens de rit op de attractie zelf.

Overal in het park is het wandelpad in 3 vakken verdeeld waardoor je ten alle tijde vlot de afstand kan bewaren van andere bezoekers. Aan iedere attractie is er de mogelijkheid tot (verplicht) handen ontsmetten, stewards houden een oogje in het zeil dat iedereen zijn mondmasker keurig blijft dragen en ook aan de duur van de wachtrijen valt op dat er, ondanks het park “uitverkocht” was, niet bijzonder veel volk binnen mag. Langer dan een kwartier hebben we niet aangeschoven, en ook in de wachtrijen hield iedereen hem perfect aan de gevraagde maatregelen.

Samson & Marie herhaalden die maatregelen dan ook regelmatig bij het binnenkomen van het park, waar ondertussen het Plopsa Hotel ook heel zichtbaar begint te worden (en dat ziet er overigens ook prachtig uit!).

Enkel tijdens een ritje op de piratenboot ondervonden we last van het mondmasker, voor het eerst kwamen we er allemaal best misselijk uit ondanks we anders vaak meerdere malen na elkaar gaan. Verder ondervonden we, buiten een zweetsmoel, geen last van het feit dat we quasi 14 uur met een mondmasker hebben rondgelopen of zaten op de trein.

Blij dat we alsnog konden genieten van een fantastische pretparkdag dit jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s